Sollentuna upp på AllEttanplats i Östra serien

En match under lördagen och fem matcher under söndagen, så såg helgen ut i den östra serien.

Enköping-Väsby 3-2 (2-2, 1-0, 0-0)

Enköping fortsatt obesegrade efter segern mot Väsby under lördagen. Inför ögonen på 398 åskådare var hemmalagets Robin Nilsson inblandad i alla mål framåt med sitt mål och sina två assist. Väsby pressade hårt i den sista perioden och vann skotten med 4-11 men Simon S:t Cyr såg till att hålla tätt i tredje och var en bidragande orsak till att Enköping knep tre poäng.

Sollentuna-Visby/Roma 5-4 (2-2, 1-0, 2-2)

Sollentuna stod för en stark upphämtning när man  på bara tre minuter vände från 3-4 till 5-4 vilket också blev matchens slutresultat. Sollentunas forward Simon Brännvall var i målform och stod för ett hattrick medan gästernas Zane Jones blev tvåmålsskytt. I och med segern klättrar Sollentuna upp på en AllEttanplats med sina nio poäng.

Huddinge-Vallentuna 8-1 (2-1, 4-0, 2-0)

Huddinge bjöd på målkalas när Vallentuna gästade Björkängshallen och hade hela 6-1 efter två spelade perioder. Vallentuna hade 1-1 i den första perioden men släpper in ett tungt mål med endas en sekund kvar. I den andra perioden gör Huddinge tre snabba mål och drar ifrån målmässigt. Flest poäng stod Andreas Maier för med sina imponerande 1+5.

Nyköping-Hammarby 5-3 (2-2, 1-0, 2-1)

Inför 787 åskådare är det bortalaget som tar ledningen efter 2.35 men den starten oroade inte Nyköping som skjuter in en snabb kvittering dryga 20 sekunder senare. 3-2 efter två spelade perioder blir 3-3 i tredje perioden men Nyköping drar det längsta strået som gör 4-3 innan man sätter femman i öppen kasse. En jämn drabbning vilket skotte 23-22 visar. Hammarbys Kenny Salander stod för två mål i förlusten.

Hanviken-Segeltorp 1-5 (0-2, 1-1, 0-2)

Segeltorp tar sin fjärde raka seger när man besegrar Hanviken på bortaplan. 0-2 i första blev 1-3 i andra och när Segeltorps Måns Kruger gör 1-4 i tredje blev det tufft att hämta upp för hemmalaget. Kruger bidrog med två mål och en assist för Segeltorp.

Trångsund-Hudiksvall 0-4 (0-2, 0-0, 0-2)

Tabelljumbon Trångsund kämpade väl mot ettan Hudiksvall men kunde inte få in någon puck bakom Andreas Bosson som höll sin första nolla i Hockeyettan. Sebastian Manberg fortsatte leverera poäng för bortalaget med två nya assist och befäster sin ledning i poängligan.