Borlänge fortsätter vinna och Jonas Kapla fyramålsskytt för Malung

Det var full omgång i den västra serien under onsdagskvällen.

Mariestad – Lindlöven 4-1

I Mariestad gjorde lagkaptenen Filip Törnqvist comeback efter skadefrånvaro och han gjorde det med beröm godkänt.
Det var tydligt att det var två spelskickliga som möttes och lagen ville inte bjuda sina motståndare på någonting egentligen. Det var dock Lindlöven som hittade nätet i matchen först, när Adam Schultz satt utvisad kunde Christoffer Anrén överlista Tobias Sandberg och ge Lindlöven ledningen i matchen.
Hemmalaget skulle dock kvittera halvvägs in i perioden genom Douglas Lögdal innan det blev en del stökigheter på isen. Både William Wellén och Lucas Larsson fick fyra minuter för fighting.
I den andra perioden fick hemmalaget chansen att spela powerplay vid ett tillfälle, då kom ledningsmålet. Comebackande Filip Törnqvist spelade fram Oskar Norlöv som skickade in pucken bakom Isak Mantler.
Norlöv ökade sedan på till 3-1 i den tredje perioden innan Lucas Larsson fastställde slutresultatet till 4-1 för Mariestad.

Forshaga – Kumla 4-2

I Värmland var Kumla på besök i Ängevi ishall och där var det hemmalaget som började matchen bäst. Oliver Henriksson fixade ledningsmålet på egen hand efter 4.29.
Kumla jobbade sig in i matchen ju längre perioden gick och efter knappa tolv minuters spel var det kvitterat. Oliver Östergren överlistade Jonas Westerlund och såg till att det var lika på resultattavlan på nytt.
Men glädjen och resultatet varade bara en dryg minut för sedan hade Lukas Enqvist gett Forshaga ledningen på nytt och det var ställningen i den första pausvilan.
I den andra perioden hann folk knappt tillbaka till sina platser innan Robin Johannesson satt dit sitt tredje mål för säsongen fram till 3-1 för Forshaga.
Men när både Robin och Jonas Johannesson satt utvisade kom reduceringen på nytt, Martin Modigs hittade en lucka hos Westerlund och såg till att det blev match på allvar igen.
Forshaga fick spela powerplay de också, efter 14.40 visades Henrik Warman ut för en interference och då satte Stefan Kask 4-2 bakom Jonathan Frykholm.
Kumla behövde attackera i den tredje perioden men Forshaga försvarade sig väl och och det var egentligen först när Kumla fick spela fem mot fyra med fyra minuter kvar som de lyckades etablera något tryck mot hemmakassen och när de sedan plockade ut Frykholm för att spela sex mot fem försökte de få in pucken men Jonas Westerlund fredade sitt mål och såg till att Forshaga tog tre poäng på hemmais.

Grums – Borlänge 0-7

Även Borlänge var i Värmland för kvällens match, en match de dominerade från start till mål och de vann skotten i den första perioden med klara 15-4 men lyckades inte få hål på Martin Svedberg som stod på huvudet.
Istället dröjde målen till mittperioden.
Skyttekungen Markus Persson satte 0-1 efter 6.28 i powerplay och efter det följde målen i en stadig takt.
Philip Norberg Aspnäs dubblade ledningen 19 sekunder senare och med två minuter kvar av den andra perioden satte Linus Ageborg 0-3 för Borlänge.
Grums fick en bra chans att reducera med en och en halv minut kvar men han missade straffen han fick.
I den tredje perioden fortsatte målen att trilla in för Borlänges del. Filip Halvordsson ordnade 0-4 i boxplay, Ludvig Wistén fixade 0-5, Markus Persson hängde dit 0-6 och Sebastian Kaijser avslutade målskyttet när han satte 0-7.

Skövde – Surahammar 4-3 (efter straffar)

Surahammar plockade sin första poäng för säsongen när de tog sig till Billingehov på onsdagen. Att säga att de fick en smakstart vore en underdrift, Charlie Hellström gjorde nämligen mål på Surahammars första skott på mål efter en halvminut.
Det dröjde tills det återstod en och en halv minut i perioden innan hemmalaget lyckades kvittera. Henrik Thegel hittade nätmaskorna bakom Rasmus Fahlander och i paus var ställningen oavgjord.
I den andra perioden var det gästerna som dominerade till stor del, stundtals var Skövde helt utspelade och att Surahammar bara gjorde två mål i perioden ska nog Skövde tacka sin målvakt Adam Schoultz för.
Jakob Forslund satte 1-2 för Surahammar efter sex minuters spel och Charlie Hellström ökade på ledningen efter knappt tio minuter.
Så utspelade som Skövde var i den andra perioden, lika utspelade var Surahammar i den tredje. Johan Planeby reducerade till 2-3 i fem mot fyra efter 7.25 och fem minuter senare lyckades Oscar Ahokas kvittera till 3-3 och ta matchen till förlängning. Men inte heller där lyckades något av lagen avgöra utan matchen fick istället avgöras på straffar.
Där visade hemmalaget sig något starkare och satte tre av åtta straffar medan Surahammar satte två av sina åtta straffar och Skövde tog därmed bonuspoängen.

Arboga – Tranås 2-4

Tranås begav sig till Arboga och satte högsta fart direkt från nedsläpp.
Tranås avlossade hela 18 skott mot mål under de inledande 20 minuterna. Andre Astley Rydberg inledde målskyttet efter 4.33 och Filip Pettersson ökade på till 0-2 efter 6.37 i powerplay.
I den andra perioden punkterade Tranås tillställningen.
Först gjorde Jacob Olbing 0-3 efter halva perioden och fyra minuter senare ökade Albin Torstensson på till 0-4 och då var matchen avgjord.
Alexander Kovalonok lyckades spräcka nollan och reducera tre minuter in i den tredje perioden och Oscar Frestadius reducerade till 2-4 efter elva minuter men närmre än så kom aldrig Arboga och Tranås tog en ny seger och fortsätter att vinna i Hockeyettan Västra.

Malung – Köping 5-4 (förlängning)

Köping tog sig till Dalarna för match mot nykomlingen Malung under onsdagskvällen. En match där Köping sköt och sköt och sköt men där Malung var effektiva och kliniska i sina avslut.
Men det var Köping som tog ledningen i matchen, i powerplay skickade Emil Eriksson in ledningsmålet. Men hemmalaget kom tillbaka och efter knappa elva minuter kvitterade Jonas Kapla till 1-1.
Men när Köping fick en ny chans i powerplay tog de ledningen på nytt, Lars Jinghage skickade in pucken bakom Robin Christoffersson och gästerna kunde gå till pausvila i ledning.
Direkt i den andra perioden kom kvitteringen till 2-2. Daniel Söderlund satte dit pucken i powerplay.
Efter 13 minuters spel tog Malung ledningen för första gången i matchen, Jonas Kapla satte dit sitt andra mål för dagen och det såg ut som att hemmalaget skulle gå till pausvila i ledning men med 21 sekunder kvar av perioden kvitterade Anton Svensson och såg till att ställningen var oavgjord på nytt.
Malung tog ledningen på nytt drygt sju minuter in i den tredje perioden och för tredje gången i matchen var det Jonas Kapla som var målskytt.
Glädjen varade dock bara i två minuter den gången innan Emil Eriksson kvitterat till 4-4 i powerplay.
Med knappa 40 sekunder kvar av ordinarie matchtid drog Emil Forsberg på sig en utvisning och Malung fick inleda förlängningen i fyra mot tre, de behövde nio sekunder, sedan hade Jonas Kapla stänkt dit sitt fjärde för kvällen och skickat bonuspoängen till Malung.