Nybro straffade Halmstad när Troja-Ljungby vann toppmötet

Två matcher i den södra serien under fredagskvällen.

Kristianstad – Troja-Ljungby 2-6

1238 personer tog sig till Kristianstad ishall för att se de två topplagen mäta krafterna med varandra, och de fick se en chocköppning från gästerna som tog ledningen redan efter en minuts spel genom Adam Byström-Johansson.
Kristianstad jobbade sig dock in i matchen och efter knappa sju minuters spel hade Hampus Forsling kvitterat matchen.
Men gästerna replikerade med att ta ledningen på nytt knappa två minuter senare, Tobias Törnkvist blev framspelad av Johan Lindholm och Hampus Andreen och gjorde inget misstag.
Andreen skulle för övrigt utöka ledningen till 1-3 efter drygt 14 minuter i boxplay när han överlistade Joel Gistedt.
Den andra perioden var det gästerna som fortsatte trumma på och Kristianstad tog sin timeout redan efter en dryg minuts spel för att undvika ytterligare baklängesmål.
Det gav såpass mycket effekt att Malte Sjögren reducerade till 2-3 efter 3.30 av mittperioden men istället för 3-3 kom 2-4 när gästerna fick en chans i powerplay.
Mikael Roslund hittade en lucka hos Gistedt och försprånget var återigen två mål i pausvilan.
I den tredje perioden försökte Kristianstad att få till i första hand en reducering men den kom aldrig, istället gjorde Mattias Åkesson 2-5 efter knappt halva perioden och med dryga fyra minuter kvar att spela punkterade Mikael Roslund matchen när han satte 2-6, återigen i powerplay.
Troja-Ljungby kliver därmed upp på andra plats i tabellen men har en match mer spelad än Dalen och Vimmerby som jagar bakom.

Halmstad – Nybro 3-4 (straffar)

Även i Halmstad hade publiken hittat till arenan för att se på högkvalitativ ishockey från Hockeyettan. Hela 2697 personer skrevs den officiella siffran till.
Men det började inget vidare för majoriteten av publiken, de hann knappt sätta sig tillrätta innan Nybro tog ledningen efter 18 sekunder genom Janne Kivilahti.
Men innan klockan hunnit upp på fem minuter kvitterade Marcus Borgh till 1-1.
Det var dock Nybro som ville mest i den första perioden och Sebastian Borg såg till att gästerna gick till pausvila med en 1-2 ledning.
Även i den andra perioden kom det ett snabbt mål, efter 1.42 kvitterade nämligen Philip Hjelmgren till 2-2 framspelad av Ludvig Boquist och Robin Holm.
När hemmalaget sedan fick chansen att spela powerplay efter knappt nio minuter kom också ledningsmålet. Melker Iversen var sist på pucken innan den passerade Alexander Johanssons mållinje.
Nybro tänkte dock inte ge sig, de såg till att få ett powerplay och då kom kvitteringen till 3-3. Erik Lindström blev framspelad av Janne Kivilahti och Markus Palmberg och såg till att ställningen var lika inför den tredje perioden.
En tredjeperiod som blev jämn spelmässigt och lagen delade även broderligt på avsluten, 9-9 blev den officiella statistiken i den mållösa perioden.
Matchen därmed till förlängning men inte heller där kom något avgörande utan istället blev det straffar som fick avgöra.
Där var gästerna något kyligare och satte två (Erik Näslund & Markus Palmberg) av sina fem straffar medan hemmalaget bara satte en (Melker Iversen) och bonuspoängen gick därmed till Nybro.
Segern för Nybro innebär att laget ligger på tredje plats i tabellen, på samma poäng som Troja-Ljungby men med sämre målskillnad.