HockeyEttan Norra: Piteå ångar på, Östersund studsar tillbaka

Fyra matcher spelades under helgen i den norra serien där bland annat…

Östersund hittade tillbaka i vinnarspåret efter en svidande storförlust hemma mot Vännäs senast. Jämtarna hämtade synnerligen rättvist hem tre poäng från Örnsköldsvik i en match där Östersund hade fem olika målskyttar och ett stabilt målvaktsspel från Tim Juel.

Örnsköldsvik lyckades endast få iväg 18 skott på mål samtidigt som man enligt tränaren Lennart Hermansson gjorde för många misstag.

– Vi bjuder på alldeles för mycket idag och det håller inte mot ett lag som Östersund. De straffar oss på våra misstag, summerar en besviken Hermansson på klubbens hemsida efter matchen.

 

Kiruna IF fortsätter att blanda och ge. I bortamötet med Asplöven hade Haparandalaget länge en 1-0-ledning innan en sen kvittering av Calle Källström tog matchen till förlängning. Väl där kunde Carl Persson skjuta extrapoängen till Kiruna som fortsätter med sena nervkittlande kvitteringar och förlängningsavgöranden.

– Väldigt skönt att komma tillbaka och kvittera och sedan avgöra, helt underbart. Det här stärker gruppen något helt enormt, säger matchvinnaren Calle Källström till klubbens hemsida som utöver sitt kvitteringsmål assisterade till Perssons matchvinnande mål.

Kiruna IF hade massvis med lägen matchen igenom att få in pucken bakom duktiga Asplövenmålvakten Carl-David Almqvist och Källström erkänner att det sved en aning att inte få med sig samtliga tre poäng.

– Det är klart att det är surt att missa lägen. Det är något som vi får jobba med och försöka få mer folk in framför kassen när vi skjuter, då kommer vi göra fler mål. Jag hade någon styrning i den första perioden och någon farlig retur. Under de sista en och en halv minuterna hade jag en puck som tog på axeln på målvakten och styrdes upp i ribban och sedan hade jag en som dansade på mållinjen, summerar Källström.

 

Piteå vann toppmötet med Kalix utan att förta sig. I storstjärnan Joakim Högbergs frånvaro klev Emil Wrenman och Carl Becker fram som matchvinnare där Becker stod för mål och två assist och Wrenman blev tvåmålsskytt. Piteå är i och med segern fortsatt det enda obesegrade laget och parkerar på en andraplats i den haltande tabellen.

 

Kiruna AIF åkte på andra raka förlusten när Boden tog en 2-3-seger under söndagseftermiddagen. Sebastian Huczkowski gjorde 0-1 för gästerna i mitten av den första perioden och Boden släppte sedan aldrig taget om matchen. Boden har i och med segern nu endast en poäng upp till AllEttanstrecket.

 

Helgens resultat:

Örnsköldsvik – Östersund 1-5

Kiruna AIF – Boden 2-3

Kalix – Piteå 1-5

Asplöven – Kiruna IF 1-2 eft. förl

 

 

//Marcus Malmsten

FOTO: Piteå Hockey