Veckans lag i HockeyEttan Norra #4

”Veckans lag” representeras varje vecka av de sex spelare som presterat bäst under veckan som gått.

 

Målvakt:

Carl-David Almqvist, Asplöven

Asplöven stod för två hedersamma förluster i veckan mot Piteå och Kiruna IF och kan tacka Almqvist för att dessa endast slutade vid uddamålsförluster. 34 räddningar mot Piteå och 33 mot KIF är imponerande siffror och med Almqvist i kassen kan Asplöven faktiskt hota alla lag i serien.

 

Backar:

Jonathan Tordhall, Piteå

Efter dubbla assist mot Asplöven i onsdags och ytterligare en mot Kalix har Tordhall kommit igång ordentligt med poängproduktionen och är en viktig kugge i Piteås offensiv, inte minst i powerplay. Piteåprodukten har nu samlat på sig fem poäng på fem spelade matcher och har fortfarande inte varit inne på något baklängesmål i spel fem mot fem.

 

Hampus Karlsson, Asplöven

Karlsson är en av få som tillsammans med målvakten Almqvist sticker ut i Asplöven. I och med Haparandalagets tunga start är det imponerande att Karlsson, som är på lån från Kalix, gjort två mål och en assist på de sex matcher han har spelat. Under veckans två förlustmatcher stod Karlsson för väl godkända insatser där han både gjorde mål samt endast var inne på isen under ett baklängesmål. Frågan är hur länge Asplöven får behålla sin viktiga back innan Kalix kallar hem honom…

 

Forwards:

Carl Becker, Piteå

Vilken succévecka för Becker! Hattrick och samtliga mål i Piteås 3-2-seger mot Asplöven följdes upp av ett mål och två assist mot Kalix och nu toppar Becker hela seriens poängliga på imponerande tolv poäng!

 

Kevin Loppatto, Vännäs (2)

I Vännäs imponerande bortaseger mot Östersund bjöds det på the Loppatto show. Amerikanen stod för ett hattrick inom loppet av drygt 17 minuter i den tredje perioden och hade dessutom ytterligare en assist i matchen. “Han visar vilken klasspelare han är”, sa tränaren Mattias Lund efter matchen och det är bara att hålla med.

 

Jesper Ylivaino, Boden

Både mål och assist i vinsten mot Kiruna IF följdes upp av två assist mot AIF. Boden behöver offensiv produktion från många forwards och just nu levererar Ylivaoni precis det!

 

 

Har du missat tidigare upplagor av Veckans lag från HockeyEttan Norra finns dom att läsa här:

Veckans lag i HockeyEttan Norra #1

Veckans lag i HockeyEttan Norra #2

Veckans lag i HockeyEttan Norra #3

 

 

//Marcus Malmsten