Nybro hade målkalas mot Dalen när Viktor Holmkvist gjorde hattrick för KRIF

Det spelades nästan full omgång i den södra serien under onsdagen, tio av tolv lag var igång under kvällen.

Nybro – Dalen 8-3

Nybro gjorde processen kort hemma mot Dalen, 1-0 kom efter nio sekunder genom Janne Kivilahti, 2-0 kom en minut senare genom Johan Järlefelt och 16 sekunder senare ökade Marcus Mellström på till 3-0 med en vacker dragning.
En och en halv minut senare stod det 4-0 på tavlan efter att Alex Ek gjort mål i powerplay.
Men det var inte slut där, efter 11.29 ökade Mellström på ytterligare en gång fram till 5-0 vilket fick Adam Ohre att lämna sin kasse och sätta sig på bänken till förmån för Adam Björnlinger.
Det gav en viss effekt och Julius Selle Larsson lyckades reducera två minuter senare.
Men innan perioden var över hade succéspelaren Dennis Santesson spelat fram Johan Järlefelt till hans andra mål för kvällen och 6-1 för Nybro.
Den andra perioden blev inte lika målrik, rättare sagt, publiken i Liljas Arena bjöds inte på något mål i mittperioden men chanser fanns det gott om och hade det inte varit för Björnlinger i målet hade siffrorna kunnat vara betydligt större för Nybro.
I den tredje perioden inledde Dalen på ett bra sätt och reducerade två gånger om, först genom Kristoffer Pihlqvist, och sedan genom Julius Selle Larsson.
Med sex och en halv minut kvar av matchen valde Dalens tränare Per Gustafsson att plocka ut Björnlinger för att komma närmre i målprotokollet men istället för reducering skickade Linus Olsson in 7-3 i den tomma kassen innan Dennis Santesson fastställde slutresultatet med knappt fyra minuter kvar att spela av matchen.

Mörrum – Kristianstad 1-2

I Jössarinken var serieledaren Kristianstad på plats, men det var hemmalaget som inledde bäst och tog ledningen efter åtta och en halv minut genom Andreas Silverberg.
Men Kristianstad kom in i matchen och spelet var jämt under stora delar av den första perioden.
I den andra perioden fick Mörrum ett gyllene tillfälle att dubbla sin ledning när de tilldömdes straffslag men Sonny Karlsson lyckades inte överlista Joel Gistedt och ställningen var fortsatt 1-0 till Mörrum efter två perioder.
I den tredje perioden tog dock Kristianstad över allt mer och efter knappt halva densamma kom kvitteringen genom Hugo Danielsson.
Det tog en minut och tio sekunder, sedan hade Kristianstad vänt på matchen och tagit ledningen.
Johan Lundgren var sist på pucken innan den passerade Tim Hultstrand i Mörrums mål.
Mörrum försökte med att plocka ut Hultstrand för en extra utespelare men de lyckades inte få till någon kvittering och Kristianstad kunde packa med sig tre poäng i bussen hem.

Hanhals – Halmstad 5-1

Hanhals hade stora bekymmer att få hål på Anton Malmborg under inledningen av matchen och den första perioden blev mållös i Kungsbacka ishall.
Men i den andra perioden kom matchens första mål och det var hemmalaget som gjorde det genom Jesper Emanuelsson.
I den tredje perioden växlade Hanhals upp och gick ifrån i målprotokollet.
Först gjorde Mattias Elfström 2-0, Jesper Emanuelsson ökade på till 3-0, Adam Willig hängde dit 4-0 och Pontus Andreasson satte 5-0 inom loppet av tolv minuter.
Halmstad satte ett tröstmål med mindre än minuten kvar att spela genom William Berg men Hanhals såg till att alla poängen stannade i Kungsbacka.

Troja-Ljungby – Vimmerby 3-4

I Ljungby tog Troja kommandot direkt i matchen och satte 1-0 redan efter 36 sekunder genom Adam Byström Johansson.
Halvvägs in i den första perioden kom även 2-0 genom Hampus Andreén och det var ställningen efter de inledande 20 minuterna.
Men i den andra perioden tog gästerna över och såg till att vända på matchen.
Måns Carlsson reducerade till 2-1 efter två och en halv minut. Tre minuter senare kom också kvitteringen till 2-2 genom Alexander Andersson.
Och knappt tre minuter senare hade även Oliver Kempainen gjort mål och givit Vimmerby ledningen i matchen.
Då bytte Troja målvakt och Wictor Ragnewall ställde sig mellan stolparna.
Drygt halvvägs in i perioden kvitterade Jonathan Nielsen till 3-3 men det stod sig inte mer än fem minuter innan Pontus Johansson givit Vimmerby ledningen på nytt.
I den tredje perioden jagade Troja kvittering och dominerade stort men de lyckades inte få in pucken bakom Tomas Rydén och Vimmerby tog tre blytunga poäng i toppen av tabellen.

Kalmar – Kallinge/Ronneby 1-4

Kalmar inledde på ett strålande sätt och tog ledningen i matchen mot Kallinge/Ronneby efter 40 sekunder genom Jarkko Oikarinen men ledningen höll sig inte längre än knappt fem minuter.
För efter 5.17 kvitterade Viktor Holmkvist till 1-1 och det var ställningen efter första perioden.
Samma Holmkvist fixade ledningsmålet för Kallinge/Ronneby i den andra perioden och såg till att KRIF var i ledningen inför den sista perioden.
I den tredje perioden gjorde han även sitt tredje mål för kvällen när han fastställde slutresultatet till 1-4 men innan dess hade Nicklas Sjölund satt 1-3.