Veckans lag i HockeyEttan Östra #5

”Veckans lag” representeras varje vecka av de sex spelare som presterat bäst under veckan som gått.

Målvakt:

Simon St:Cyr, Enköping
Rutinerade Simon St:Cyr har haft en fin vecka mellan stolparna. 28-åringen räddade under veckan 49 av 51 skott i matcherna mot Sollentuna och Nyköping Gripen.

Backar:

Rasmus Sörgardt, Väsby
Väsbys backklippa Rasmus Sörgardt har haft en kanonvecka. Två mål och två assist har 23-åringen gjort i Väsbys segermatcher mot Vallentuna och Hanviken. Utöver det har Sörgardt stått för ett stabilt defensivt arbete.

Erik Persson, Vallentuna
Vallentunabacken Erik Persson har haft en fantastisk inledning av grundserien. 22-åringen har på tio matcher noterats för elva assists. Tre av dessa passningspoäng kom under veckans matcher.

Forwards:
Andreas Maier, Huddinge
Andreas Maier var med i Veckans Lag #2. Nu Huddinges succéman med igen efter att ha gjort två mål och fyra assists under veckan. Maier leder dessutom Hockeyettan Östras poängliga med sina 16 poäng på 10 matcher.

Christoffer Gozzi, Väsby
Väsbys lagkapten Christoffer Gozzi och hans Väsby har haft en produktiv vecka med tolv mål framåt och sex poäng. Kapten Gozzi har under denna vecka gjort två mål och två assists.

Oscar Bergkvist, Huddinge
Under sina två säsonger i Hudiksvall var Oscar Bergkvist känd som en målskytt av rang med sina 39 fullträffar på 80 matcher. Under sin första tid i Huddinge har Bergkvist gjort fem mål men även fått agera framspelare vid sju tillfällen. Under den gånga veckan stod Bergkvist för tre assists.

Har du missat tidigare upplagor av Veckans lag från Hockeyettan Östra finns dom att läsa här:

Veckans lag i Hockeyettan Östra #1

Veckans lag i Hockeyettan Östra #2

Veckans lag i Hockeyettan Östra #3

Veckans lag i Hockeyettan Östra #4

/Mats Tjernström