Östra serien: Fyra hemmasegrar och en inställd match

Det skulle ha spelats fem matcher men bara fyra av dem spelades i den östra serien.

Segeltorp-Nyköping

Matchen inställd pga trasig ismaskin.

Enköping-Huddinge 2-1 (0-1, 1-0, 1-0)

Huddinge får ett snabbt ledningsmål i den första perioden men får tillslut se sig besegrade av Enköping med 2-1 efter en jämn drabbning. Hampus Wallin stod för 1+1 i hemmalaget och i matchen fick vi se två bra målvakter i Simon S:t Cyr och Daniel Fahlström som räddade 36 respektive 33 skott.

Hudiksvall-Sollentuna 4-1 (0-1, 1-0, 3-0)

Bortalaget tar ledningen i matchen trots att det är stort övertag från Hudiksvall i den första perioden. Kvitteringen kommer i den andra perioden istället och i den tredje perioden slår Sebastian Fakt till med ett hattrick som ger Hudiksvall en seger med 4-1. Hudiksvall tar sin elfte raka seger och har därmed besegrat alla lag i serien.

Trångsund-Hanviken 6-3 (0-1, 5-1, 1-1)

Det blev en målrik match mellan elvan och tolvan i serien, eller åtminstone en målrik andraperiod. För efter att Hanviken klivit av isen med 0-1 efter den första perioden slog hemmalaget till med två snabba mål i början av den andra perioden och innan den perioden var över stod det 5-2 på tavlan i en match som tillslut slutade 6-3. Noterbart är att Trångsund gjorde fyra powerplaymål och 2+1 för Linus Borgman i hemmalaget.

Hammarby-Vallentuna 8-2 (1-0, 5-0, 2-2)

Även här en målrik andraperiod som Hammarby gör fem mål i och har 6-0 inför den tredje perioden. Där får Vallentuna in två raka mål men får tillslut se sig besegrade med hela 8-2. David Ljusbol stod för 2+1 för Hammarby.