Allt inför helgens matcher i den östra serien

Full omgång i helgen där vi har matcher fredag, lördag och söndag i den östra serien. Ett par riktigt heta matcher dessutom. Vi ger er också oddsen från Svenskaspel för varje match.

Visby/Roma-Hudiksvall (2.90, 4.85, 1.80) Fredag 2/11 19.00

Lagen möttes i premiären där Hudiksvall vann med 4-1 men där mycket av eftersnacket handlade om tuffa smällar och matchstraff. Hudiksvall kommer till Gotland med elva raka segrar och frågan är om Visby/Roma ska vara första lag att bryta det?

Inför matchen har vardera kapten varit ute i media och hettat upp matchen ännu mer. Visby/Romas Mikael Adamsson säger till hockeynews.se ”De brukar inte tycka om när det smäller, det blir mycket gnäll då. De brukar vara ett lag med mycket individuell skicklighet, de har alltid varit bra innan jul men sen försvunnit. Är man i Visby är man här för att vinna, den kulturen har de kanske inte riktigt haft. Det har varit mer att spela för sig själv, att det är viktigt med andraassist.” 

Medan Hudiksvalls kapten Jonas Lindström säger till helahalsingland.se (Obs! Pluslåst)”Vill de hålla på och grisa som de gjorde sist så får de väl göra det. För ska de hålla på så där så kommer vi ändå spela ut dem. Jag vet inte, jag tycker det är ett jäkla skitlag om jag ska vara helt ärlig”. 

Minst sagt ett spännande möte att vänta!

Väsby-Hammarby (1.48, 5.25, 3.85) Lördag 3/11 16.00

Ett Väsby på femteplats tar emot Hammarby på tionde plats. Väsby hade innan förlusten mot Visby/Roma senast en lång segersvit och frågan är om man kan studsa tillbaka direkt. Hammarby i sin tur har haft det ganska tungt men har nu radat upp tre raka segrar varav den senaste med hela 8-2. Ovisst möte väntar!

Segeltorp-Huddinge (2.30, 4.45, 2.15) Söndag 4/11 16.00

Ja ni känner ju redan till historien om Segeltorp och Huddinge där Segeltorp, som alltså ligger i Huddinge kommun, plockade en hel del av spelarna som Huddinge inte ville förlänga med inför säsongen. Mötet i premiären vann Huddinge med 4-3 i förlängningen. Kollar vi tabellen ligger Segeltorp precis under strecket med 17 poäng medan Huddinge huserar på en andraplats med sina 21 poäng. Kan Segeltorp ta revansch denna gång?

Sollentuna-Nyköping (2.10, 4.50, 2.35) Söndag 4/11 16.00

Sollentuna som senast kommer från en stark bortaseger mot Visby/Roma ligger och lurar på att komma över AllEttanstrecket med 17 poäng inspelade. Vilket lag som ligger precis över dem? Jo, Nyköping. Även dem med 17 poäng och endast tre mål skiljer lagen i målskillnaden. Upplagt för en spännande match även här.

Hanviken-Enköping (3.40, 5.05, 1.58) Söndag 4/11 16.00

Hanviken har det tungt och ligger sist i tabellen, senast förlorade man med 2-1 mot Nyköping och nu får man ingen lätt match mot Enköping. Bortalaget ligger fyra och kommer senast från en seger mot Huddinge med 2-1. Laget har släppt in näst minst mål och Hanviken som är det lag som gjort minst mål framåt lär få kämpa för sina mål.

Vallentuna-Trångsund (1.48, 5.25, 3.85) Söndag 4/11 16.00

Vallentuna åkte på en rejäl förlust senast och är säkerligen revanschsugna när Trångsund gästar. Ett Trångsund som tog sin andra seger senast när man besegrade Hanviken med 6-3. Ska Vallentuna haka på runt strecket är det en viktig match att vinna.

Se matcherna live på https://live.hockeyettan.se/ 

/Mathias