Helsingborg skrällde mot serieledarna

Det spelades två matcher i den södra serien under fredagskvällen och vi fick en praktknall i Olympiarinken i Helsingborg.

Helsingborg – Kristianstad 3-0

Serieledande Kristianstad åkte till Helsingborg för att ta sig an bottenlaget i serien. Men hemmalaget stod upp bra och Kristianstad hade svårt att komma till några riktigt farliga lägen. När de väl fick lägen så var allt som oftast ett ben i vägen eller en storspelande Daniel Wahlberg i kassen.
Helsingborg var inte oävna de heller men i Kristianstads kasse spelade Oliver Tornerefelt inspirerat och tog hand om de puckarna han fick emot sig under de inledande 40 minuterna.
Publiken, 168 stycken till antalet, fick vänta till den tredje perioden innan de fick se ett mål i matchen.
Och det var Johan Zarwel som gav Helsingborg ledningen efter drygt fem minuter av de tredje akten.
När sedan Helsingborg fick chansen att spela med en man mer kom även 2-0 för hemmalaget. Freddy Roslund fick en fin passning av Johan Zarwel och rakade in pucken bakom Tornerefelt.
Kristianstad tog sin timeout och plockade ut Tornerefelt med tre minuter kvar att spela och det gick som det så ofta gör, Anton Sjöstrand skickade in slutresultatet 3-0 i den tomma buren och Helsingborg passerar därmed Halmstad i tabellen.

Nybro – Mörrum 1-3

Mörrum tog sig till Liljas Arena och Nybro för match under fredagskvällen. Där gjorde de en strålande match och förde spelet långa stunder.
De tog dessutom ledningen redan efter en dryg minut när Sonny Karlsson skickade in ledningsmålet i powerplay.
Kvitteringen kom i inledningen av den andra perioden. Knappt två minuter var spelat när Sebastian Borg satte dit pucken bakom Tim Hultstrand.
Men innan mittperioden var över hade Mörrum återtagit ledningen.
Gabriel Altberg satte sitt fjärde mål för säsongen när han överlistade Pavel Krajkovic med knappt två minuter kvar av den andra akten.
Nybro försökte komma tillbaka och den månghövdade publiken, 1703 stycken försökte mana på sitt hemmalag.
Men kvitteringen kom aldrig, istället fixade Marcus Ericsson 1-3 när Nybro plockat ut Krajkovic för en extra utespelare och Mörrum tog viktiga poäng på den undre halvan av tabellen och klättrade upp till nionde plats.