Borlänge vann seriefinalen mot Tranås

Även den här helgen är den västra serien uppdelad med matcher på flera dagar, men istället för fyra raka dagar med matcher är denna helg uppdelad på lördag och söndag.

Tranås – Borlänge 1-3

I Tranås spelades det seriefinal när tvåan tog emot ettan och det blev en jämn och bra hockeymatch mellan två lag som bjöd upp till dans.
Dagen till ära spelade Tranås i rosa tröjor till förmån för cancerforskningen, ett mycket bra initiativ, enligt undertecknad.
Tranås tog ledningen i matchen efter drygt 17 minuters spel när Eric Gustafsson överlistade Henrik Edström.
När Tranås sedan fick chansen i powerplay hoppades säkerligen många i Stiga Arena att hemmalaget skulle gå ifrån till 2-0. Men istället för ett hemmamål fixade Jim Jakobs 1-1 i numerärt underläge och det var helt jämnt inför mittperioden.
I den gick Borlänge ifrån målmässigt, Sebastian Kaijser ordnade 1-2 efter åtta och en halv minut och Christoffer Jansson satte 1-3 efter 13 minuter. Då hade Borlänge precis klarat av ett nytt boxplay-spel.
I den tredje perioden försökte Tranås komma in i matchen och skapade några halvfarliga lägen men när det blev som farligast stod Henrik Edström återigen i vägen och han såg till att Borlänge fick med sig tre nya poäng och nu har sju poäng ned till Tranås på andra plats och 18 poäng ned till Grums på sjätteplats.

Forshaga – Mariestad 3-5

Mariestad begav sig till Värmland för att mäta krafterna med Forshaga under lördagen.
Och när de fick ett powerplay efter fem och en halv minut tog Mariestad ledningen genom Lucas Larsson.
Men glädjen blev kortvarig för Mariestad, redan en dryg minut senare kvitterade André Fredriksson överlistade Isak Andersson.
Men gästerna skulle få ett gyllene läge att ta ledningen på nytt. Forshaga drog nämligen på sig två snabba utvisningar och i spel fem mot tre kunde Ahlbin Hernod skicka in pucken bakom Jonas Westerlund.
I mittperioden fick gästerna mest försvara sig och träna på sitt boxplay. Men de hann med att göra 1-3 efter sex minuters spel av Erik Olsson.
Ahlbin Hernod och Jesper Nordin hade en uppgörelse efter att Hernod fått en femma för boarding.
Det gav Forshaga ett powerplay men trots det var det gästerna som gjorde mål.
I numerärt underläge satte Jens Högbom sitt första mål för säsongen fram till 1-4.
Reduceringen kom i powerplay efter knappa tre minuter av den tredje perioden genom Karl Pearson och med knappa tre minuter kvar att spela av matchen satte han även 3-4 vilket gav lite nerver i matchen.
Forshaga plockade ut målvakten på nytt, de gjorde samma sak vid den första reduceringen men den här gången gick det inte lika bra, istället skickade Jens Högbom in sitt andra mål i matchen i den tomma kassen och Mariestad närmar sig därmed Tranås i tabelltoppen.

 

Foto: Jörgen Notes

//Kristoffer Bennemyr-Porath