Örnsköldsvik straffade Teg

Tisdagskvällens enda match i Hockeyettan skulle visa sig bli en jämn historia när Örnsköldsvik, kryddat med nyförvärvet Conny Strömberg, gästade Teg i A3 Arena i Umeå.

Hemmalaget startade bäst och hade en 1-0-ledning att gå på efter den första perioden genom mål av Nils Karlsson. Örnsköldsvik kom tillbaka starkt i mellanakten och lyckades både kvittera och ta ledningen genom först Andreas Forsström och sedan Jesper Bårman, innan Tegs Patrik Enberg kvitterade matchen tämligen omgående i den tredje perioden. Conny Strömberg fick möjligheten att skjuta 2-3 på straff och gjorde inga misstag när han satte ledningspucken högt bakom Arvid Stenmark och segern såg ut att gå till Örnsköldsvik. Med dryga minuten kvar av ordinarie tid kunde dock Andreas Vikström satte kvitteringen och ta matchen till en förlängning som skulle visa sig bli mållös. I straffläggningen drog Örnsköldsvik det längsta strået och matchvinnare blev David Gunnarsson.

Conny Strömberg var, trots segern, besviken över den tappade poängen i slutminuten.

– Synd, men vi tog i alla fall två poäng. Vi spelade hyfsat men var dåliga i egen zon. Vi skapade chanser och vi var bättre än senast mot Boden. Vi borde ha tagit tre men de hade en bra målvakt, säger Strömberg till Örnsköldsviks Allehanda efter matchen, som utöver sitt straffmål under ordinarie speltid även satte en av straffarna i straffläggningen.

– Jag gjorde två likadana straffar, la upp den i plockkrysset.

Strömberg berömde Stenmark i Tegs kasse, men även Örnsköldsviksmålvakten Oliver Dackell förtjänar beröm med sina 40 räddningar och var en stor del i segern.