Inför premiären av den norra vårserien

Det har äntligen blivit dags för lagen i den norra vårserien att åter kliva in i matchandet när samtliga sex lag spelar årets första matcher under söndagen.

Kiruna AIF startar vårserien som serieledare och med fem extrapoäng. I premiären tar man emot Teg hemma i Lombiahallen.

– Roligt att det börjar igen, det är viktigt med en bra start, summerar AIFs David Lund kort och koncist på klubbens hemsida inför matchen.

Tätt bakom AIK finns Örnsköldsvik, som startar serien med fyra poäng tillgodo. Ångermanlänningarna tar emot Asplöven under eftermiddagen och tränaren Lennart Hermansson ser fram emot att åter spela matcher.

– Det känns inspirerande att dra igång igen. Det har varit en längre tid nu utan den där matchnerven, Hermansson till klubbens hemsida och menar vidare att man inte lägger någon större vikt vid att man vunnit båda de tidigare mötena mot Asplöven.

– De matcherna var tidigt på säsongen och man kan inte lägga någon större vikt vid resultaten. Det är helt nya förutsättningar nu – en ny serie.

I söndagens tredje match reser Kiruna IF söderut till Skellefteå för match mot SK Lejon. Kirunatränaren Robert Lahti ser fram emot omstarten.

– Det ska bli skönt med en nystart. Det gäller för oss att vara realistiska och inse att det är tre lag som har presterat bättre än vad vi har gjort. Men jag ser att vi kan slå alla lag i den här serien, säger Lahti på klubbens hemsida.

 

Söndagens matcher i Hockeyettan Norra vår:

SK Lejon-Kiruna IF (1:2,62  X:5,00  2:1,85)*

Örnsköldsvik-Asplöven (1:1,15  X:7,75  2:7,80)*

Kiruna AIF-Teg (1:1,70  X:5,15  2:1,92)*

*Odds från Svenska Spel

 

 

//Marcus Malmsten