Jämna matcher i den Södra Allettan under fredagen

Allettan Södra spelade full omgång under fredagskvällen och det blev jämnt i de flesta av matcherna, alla utom en slutade med uddamålsseger.

Kallinge/Ronneby – Grums 5-4

Grums kom till Kallinge med förhoppning om att få med sig nya poäng efter att laget tagit en hemma mot Troja-Ljungby under onsdagen.
Det började också bra för gästerna som tog ledningen i matchen efter knappt tre minuter genom Lukas Söderlund och Grums visade att de tänkte ge KRIF en rejäl match om poängen denna kväll.
Men när hemmalaget fick chansen att spela med en man mer på isen tvingades inlånade målvakten från Skövde, Adam Schultz kapitulera för första gången i matchen.
Grums såg dock till att ta tillbaka ledningen efter knappt tolv minuter genom Emil Persson och i samband med det bytte KRIF målvakt, ut med Oscar Malm och in med Isak Edman.
Drygt två minuter senare var det kvitterat på nytt när Stefan Söder överlistade Schultz.
Men det var Grums som fick sista ordet i perioden och Simon Betak satte sitt första mål i Allettan när han ordnade 2-3 för värmlänningarna med 15 sekunder kvar av perioden.
I den andra akten kom hemmalaget ut bättre från start och tog över tillställningen fullständigt, Schultz fick göra skäl för brödfödan och såg till att hålla Grums kvar i matchen.
Men efter drygt fyra minuter kvitterade Eric Backman och knappt tre minuter senare fick han plocka ut puck nummer fyra ur kassen efter att Albin Storm givit KRIF ledningen i matchen.
Det blev även 5-3 efter drygt halva perioden när Erik Brissle hittade en lucka och KRIF hade ett rejält tag om matchen.
Då var det Grums tur att byta målvakt, ut med Adam Schultz och in med Martin Svedberg.
Det gav en viss effekt och Grums reducerade med drygt fyra minuter kvar av mittakten genom Henrik Messfeldt men det var fortsatt KRIF i ledning.
Grums fick ett fint läge till att kvittera under slutakten när hemmalagets Karl Olofsson visades ut för en slashing med 53 sekunder kvar att spela.
Grums plockade ut Svedberg och spelade sex mot fyra men pucken ville inte in bakom Edman och KRIF höll ut och plockade tre poäng på hemmais inför 717 åskådare.

Troja-Ljungby – Huddinge 1-0 (straffar)

Om det var målglatt i Kallinge så var det raka motsatsen i Ljungby.
Troja och Huddinge stötte på varandra i Hockeyettan-finalen för ett par år sedan och årets upplagor spelade en sevärd match i Ljungby Arena under kvällen.
Men det var de båda målvakterna som ville ikläda sig hjälterollen och spikade igen sina respektive mål.
Wictor Ragnewall i Trojas kasse räddade samtliga 26 skott och gästernas Daniel Fahlström var än värre med 36 räddningar.
Båda lagen hade några riktigt vassa chanser att ta ledningen men ingen av målvakterna tänkte släppa förbi sig några puckar den här kvällen.
Efter 20 minuter var ställningen 0-0, efter 40 minuter var ställningen fortsatt mållös och efter 60 minuter hade inget av lagen lyckats göra mål.
Inte heller i förlängningen fick de dryga 1400 åskådarna se några mål utan matchen fick avgöras på straffar.
Där gjorde de fyra första skyttarna mål och ställningen var 2-2. Båda lagen bommade i den tredje omgången och i den fjärde omgången var det bara Lucas Venuto som lyckades göra mål.
Huddinge missade även sin sista straff och bonuspoängen hamnade således hos Troja-Ljungby.

Kristianstad – Hanhals 4-2

I Kristianstad var Hanhals på besök och det blev en match som rivstartade med två mål inom loppet av 50 sekunder. De dryga 800 åskådarna i hallen hade knappt hunnit bänka sig innan det blivit mål i arenan.
Gästerna tog ledningen redan efter 31 sekunder genom Robin Carlsson men Kristianstad replikerade efter en minut och tjugo sekunder genom Johan Lundgren.
Det var annars Kristianstad som var det spelförande laget och de vann bland annat skotten med 12-2 i den första perioden, trots det var ställningen 1-1 efter 20 minuter.
I den andra perioden var det återigen Kristianstad som var det spelförande laget och skapade klart mest chanser.
De tog även ledningen efter halva perioden genom Fredrik Hansson men när Hanhals fick en chans att spela powerplay såg de till att kvittera genom Johan Holmberg.
I den tredje perioden var det Kristianstad som var strået vassare, de åkte mer skridskor vilket i sin tur ledde till att Hanhals drog på sig utvisningar.
Och när Kristianstad fått skjuta in sig kom ett nytt ledningsmål från Tony Pappila efter knappt 14 minuter.
Hanhals valde att plocka ut målvakten Arvid Söderblom och spela sex mot fem under slutskedet men istället för kvittering så gick det som det så ofta gör, Victor Löfstedt skickade in 4-2 i tom kasse med 15 sekunder kvar att spela och såg till att samtliga poäng stannade i Kristianstad.

Mariestad – Tranås 3-4

Tranås kom till Mariestad efter en 5-3 viktoria över Hanhals under onsdagen medan Mariestad kom från en hemmaseger över Visby med 3-2.
Och gästerna rivstartade i Mariehus Arena inför dryga 1000 personer.
Anton Blomberg slog till två gånger om inom loppet av en minut när han först satte 0-1 efter 2.30 och sedan ökade på till 0-2 efter 3.28.
Hemmalaget behövde ett fem mot tre spel för att komma in i matchen målmässigt och Alexander Anderberg reducerade efter drygt 13 minuter men gästerna replikerade bara minuten senare, i boxplay genom Mathias Karlsson.
Men när Mariestad fick ett nytt powerplay krutade Anderberg in sitt andra för kvällen och såg till att det bara skiljde ett mål mellan lagen efter den inledande perioden.
Även i den andra perioden gjorde Tranås ett tidigt mål när Joakim Erdugan hängde 2-4 bakom Isak Andersson. Målet kom i efterdyningarna av ett powerplay och Mariestad lyckades inte få undan pucken i det avgörande läget.
I den tredje perioden var det till stor del spel mot ett mål och hemmalaget gick för en reducering och en kvittering.
Halvvägs in i perioden kom reduceringen, Erik Olsson fick in pucken i nätet bakom Fredrik Bergvik, återigen i powerplay men närmre än så kom de aldrig. Tranås höll tätt de sista minuterna och fick med sig samtliga tre poäng från den svåra bortamatchen.

Vimmerby – Visby/Roma 3-4

Visby kom till kvällens match med en förlust borta mot Mariestad i bagaget och det verkade som det hade gett laget tändvätska inför kvällens drabbning.
För på dryga tre minuter gick de från 0-0 till 0-3.
Först gjorde Erik Palm 0-1 i fem mot tre, Christian Hägg ökade på till 0-2 37 sekunder senare i fem mot fyra och två och en halv minut senare dunkade Mikael Adamsson in 0-3, även det målet i fem mot fyra.
Vimmerby gjorde vad de kunde för att komma in i matchen men det dröjde halvvägs in i mittperioden innan Pontus Näsén fick hål på Daniel Marmenlind och reducerade till 1-3.
De 920 åskådarna fick se Vimmerby jaga för att komma ikapp målmässigt.
När Vimmerby sedan fick ett powerplay i den tredje perioden kom även 2-3 genom Christian Blomqvist och Vimmerby hade kontakt i matchen.
Men när Pontus Johansson satt utvisad skickade Mikael Adamsson in sitt andra för kvällen och Visbys fjärde fram till 2-4 för ö-laget.
Samma Pontus Johansson fick revansch när han reducerade till 3-4 med dryga sex minuter kvar men trots press i slutet höll gästerna ut och fick med sig samtliga tre poäng hem till Gotland.