Idel hemmasegrar i den södra Allettan

Den södra Allettan bjöd på tre stycken matcher under lördagen och det blev hemmasegrar i samtliga.

Kristianstad – Tranås 5-2

Kristianstad tog emot Tranås hemma i Kristianstad ishall under lördagen och hemmalaget rivstartade med tre mål i den första perioden.
Redan efter 24 sekunder tog Kristianstad ledningen med 1-0 genom Fredrik Hansson.
Tre minuter senare var det dags igen för Victor Johnson att plocka ut en puck ur sitt nät.
Johan Lundgren överlistade Johnson och Kristianstad hade kopplat ett rejält grepp om matchen.
När hemmalaget sedan fick ett powerplay kom även 3-0, målskytt, Fredrik Hansson för andra gången i matchen.
Då hade vi spelat 6.41 av matchen och Tranås plockade sin timeout.
Det blev något bättre och Tranås lyfte upp spelet men de lyckades inte överlista Joel Gistedt under periodens gång.
Till den andra perioden valde Tranås att byta målvakt men det tog knappt fem minuter, sedan stod det 4-0 på resultattavlan.
Fredrik Hansson fullbordade sitt hattrick i powerplay och matchen kändes avgjord.
Tranås fick ett powerplay efter drygt fem minuter och då kom även reduceringen, Rasmus Koskinen spräckte nollan men det var fortfarande Kristianstad som bestämde över matchbilden.
Efter drygt elva minuter kom även 5-1 när Johan Lundgren fick in pucken bakom Fredrik Bergvik.
I den sista perioden spelade Kristianstad av matchen medan Tranås försökte snygga till siffrorna och efter dryga tolv minuter reducerade Marcus Schelin men närmre kom de aldrig, Kristianstad plockade tre poäng och har nu 18 poäng efter åtta omgångar och ligger på andra plats i tabellen.

Kallinge/Ronneby – Troja-Ljungby 4-1

Troja-Ljungby begav sig till serieledande Kallinge för dagens match.
En jämn första period som tog en stund att spela fick publiken se. Efter drygt åtta minuter gick nämligen isen sönder i Soft Center Arena.
Men när det väl blev spel igen så var det hemmalaget som tagit tillvara på uppehållet bäst och Erik Brissle satte 1-0 halvminuten efter avbrottet.
Men Troja kom tillbaka och kvitterade innan den första akten var till ända genom Mikael Roslund.
I den andra perioden var det fortfarande spelmässigt jämnt men hemmalaget var de enda som lyckades göra mål. Andreas Nordfeldt satte 2-1 efter tre minuters spel och 40 minuter var det KRIF som var i ledning med en puck.
I den tredje perioden kom spiken i kistan när Alexander Heiver satte 3-1 efter drygt sju minuter.
Troja försökte komma tillbaka och lyfte ut Wictor Ragnewall när det återstod knappt tre minuter av matchen men det gick som det oftast gör, Simon Hansson fastställde slutresultatet till 4-1 i tom kasse med 16 sekunder kvar att spela och KRIF toppar efter dagens match tabellen på 20 poäng.

Vimmerby – Mariestad 3-2

Mängder av folk hade tagit sig till Vimmerby ishall för att se mötet mellan Vimmerby och Mariestad, fina 1750 personer befann sig i ishallen och de fick se en match där Vimmerby dominerade den första perioden men där gästerna jobbade sig in i matchen.
Men det var Vimmerby som tog ledningen i början av den andra perioden, Oliver Kempainen överlistade comebackande Tobias Sandberg efter tre minuter och bröt dödläget.
Men gästerna kom som sagt tillbaka, i powerplay kvitterade Lucas Larsson till 1-1 och efter två spelade perioder var ställningne fortsatt oavgjord.
I den tredje akten tog hemmalaget ledningen på nytt när Jacob Isaksson överlistade Sandberg efter drygt sju minuters spel men Mariestad jobbade hårt och åkte skridskor, det ledde till att hemmalaget drog på sig utvisningar och Mariestad fick spela powerplay.
Med dryga minuten kvar att spela plockade de även ut Sandberg för att spela sex mot fem men då skickade Måns Carlsson in den avgörande pucken fram till 3-1.
Eddie Davidsson snyggade till siffrorna i samband med slutsignalen och matchen slutade 3-2 till Vimmerby som kliver upp på tredje plats i tabellen på 15 poäng.