Nybro drygade ut serieledningen i södra vårserien

Den södra vårserien spelade full omgång under onsdagskvällen.

Halmstad – Kalmar 3-2 (förlängning)

Kalmar var ute efter att haka på Nybro i den absoluta toppen av tabellen och det började bra borta mot Halmstad, Sebastian Ottosson satte 0-1 efter dryga 18 minuter och drygt åtta minuter in i mittperioden ökade Victor Cruus-Rydberg på till 0-2.
Men Halmstad kom igen och reducerade fem minuter senare genom Hugo Klippfors och sju minuter in i den tredje perioden skickade Melker Iversen in kvitteringen till 2-2 och tog matchen till förlängning.
Där var det hemmalaget som drog det längsta strået och Ludvig Boquist avgjorde efter drygt tre minuter.

Helsingborg – Dalen 1-2

Helsingborg var på jakt efter tre poäng för att ta sig ur bottenträsket och det började bra för hemmalaget. Casper Andersson satte 1-0 i den första perioden men Dalen kom tillbaka och vände på tillställningen i Olympiarinken.
Victor Romfors kvitterade i inledningen av den andra perioden i powerplay och i den tredje perioden ordnade Jonathan Tholander ledningsmålet för Dalen, även det målet i powerplay.
Med knappa fyra minuter kvar att spela plockade Helsingborg ut Daniel Wahlberg för att spela sex mot fem men fler mål blev det inte, Dalen höll ut och fick med sig samtliga poäng.

Nybro – Tyringe 4-1

Nybro toppade tabellen inför matchen och hade chansen att dryga ut ledningen vid seger.
Det började även bra för Nybro som tog ledningen efter knappt tre minuter genom Erik Lindström och efter drygt sju minuter dubblade Johan Järlefelt ledningen till 2-0.
I mittperioden ökade Simon Mattsson på till 3-0 efter knappa fyra minuter.
Tyringe lyckades reducera efter drygt elva minuter genom Tyler Coulter, men närmre än så kom de inte, istället kunde Rasmus Johansson fastställa slutresultatet till 4-1 drygt åtta minuter in i den tredje perioden.
Därmed toppar Nybro tabellen med sju poäng.