Ska Bajen hålla emot? Östra Vår

HAMMARBY – SEGELTORP
Ja, det är toppmöte i SDC-hallen eller MB-hallen eller Sätra IP eller vad man nu ska kalla ishallen som Bajen och MB Hockey mfl delar på.
Bajen tog ju PlayOff-platsen ifjol och fick spela härliga matcher mot Tranås och det gör man gärna igen. Segeltorp med alla sina lirare gör nog vad man kan för att snuva Bajen på festligheterna men truppen är decimerad av skador, sjukdom mm. Kanske ska det till en taktik som Hanviken visade upp i Bajens nuvarande hemmaborg sist, en stark defensiv, för att plocka de poäng man behöver för ett tronskifte?
Man behöver nog också hålla ett öga på Bajens nr 9, Nestor Plarsmo, som har fin form, dribblar och gör många mål just nu…Torpet har en viss Måns Krüger som också har form samt är seriens poängkung.
Lagen har naturligtvis de bästa målvakterna i serien så…vem vinner?

VALLENTUNA – GRIPEN
Två lag som förlorade sist och det var inga roliga förluster. Vallentuna förlorade mot jumbon Trångsund och Gripen blev nollade av Bajen. Två lag som letar efter form så utgången känns väldigt oviss. Vi får helt enkelt låta spelet ha sin gång och se utfallet samt utvärdera efteråt.

HANVIKEN – TRÅNGSUND
Här är det tvärtom mot föregående lag, två vinnare! Hanviken får dessutom sin general och frontfigur Felix Liljegren tillbaka efter skada vilket betyder en hel del, tror många.
Hanvikens seger över Hammarby var riktigt bra för moralen i laget och om Trångsund tänker sig en bortaseger i Tyresö Ishall på onsdagskvällen då måste nog alla vapen vara slipade, inoljade och dragna, annars får man åka tomhänta hem till Stortorpshallen.
Samtidigt är det en runda kvar av Vårserien och även om Trångsund är sist i tabellen, är det bara sex poäng upp till Hanviken som just nu är ovanför strecket till nedåtkval. Några segrar hit och några förluster dit så…kan det se helt annorlunda ut. Spännande.