Vimmerby upp på tredje plats i den södra Allettan

I den södra Allettan spelades det en match under fredagskvällen.

Visby/Roma – Vimmerby

Vimmerby begav sig till Gotland för match och det var gästerna som förde matchen.

Efter sex minuters spel tog de också ledningen i matchen genom Alexander Andersson och i den andra perioden rivstartade de genom att göra 0-2 redan efter 18 sekunder från Mathias Wigleys klubba.

Visby hade svårt att skapa något konstruktivt och när gästerna åkte skridskor ledde det till att hemmalaget drog på sig utvisningar.

När Vimmerby sedan fick spela fem mot tre såg de till att utöka sin ledning ytterligare en gång, Alexander Andersson överlistade Daniel Marmenlind för andra gången under kvällen och gav Vimmerby en tremåls-ledning.

Visby fick iväg fyra skott på mål under den andra perioden och ett av dem passerade Tomas Rydéns mållinje.

Einar Engström reducerade till 1-3 med drygt fyra minuter kvar att spela och Visby fick lite momentum inför den tredje perioden.

I den tredje perioden fick Visby chansen att träna på sitt powerplay men laget lyckades inte överlista Tomas Rydén och istället för reducering kunde Sebastian Åkesson skicka in 1-4 i tom kasse med halvminuten kvar att spela.

Segern gör att Vimmerby kliver upp på tredje plats i tabellen med fyra matcher kvar att spela och möter tvåan Kristianstad på söndag, även det på bortais.

Visby ligger efter 13 matcher på sjunde plats i tabellen.