Enbart hemmasegrar i den södra Allettan under lördagen

Tre matcher fanns på menyn i den södra Allettan under lördagen och det blev tre jämna bataljer.

Mariestad – Huddinge 2-1 (förlängning)

Sjuan Mariestad tog emot femteplacerade Huddinge i Mariehus Arena inför 786 åskådare.
Hemmalaget inledde piggt och tog också ledningen efter knappt fem minuter genom Erik Olsson.
Tidigare Huddingebacken, Alexander Anderberg hamnade i gruff med Björn Jonasson när minuten återstod av den första minuten och gästerna fick chansen till spel i fem mot fyra efter att Anderberg fått 2+2 för gruffet. Men Tobias Sandberg i Mariestads mål såg till att ställningen var 1-0 till hemmalaget in i den första pausen.
I den andra perioden var det gästerna som inledde bäst och efter drygt fyra minuter kvitterade Rasmus Dahlberg-Karlsson till 1-1.
Minuten senare valde Mariestads tränare Peter Isgren att nyttja sin timeout.
Men Huddinge fortsatte trumma på och hemmalaget drog på sig fyra raka utvisningar men Tobias Sandberg agerade vägg och höll Mariestad kvar i matchen.
I den tredje perioden vände det igen, Mariestad förde spelet och helt plötsligt var det Huddinge som drog på sig en hel del utvisningar, sex stycken under den tredje perioden.
Men precis som Sandberg så agerade Daniel Fahlström vägg för Huddinges del och efter 60 minuters spel var ställningen fortfarande oavgjord.
I förlängningen kunde dock hemmalaget avgöra med minuten kvar att spela, Ludvig Collberg tryckte in pucken i Fahlströms mål och Mariestad plockade två viktiga poäng i kampen om placeringar i Allettan.

Kallinge/Ronneby – Tranås 3-1

I Blekinge hade 812 personer tagit sig till Soft Center Arena för att se serieledande Kallinge/Ronneby ta emot Tranås.
Även här blev det en jämn match mellan två bra lag och efter den inledande perioden hade inget av lagen lyckats överlista respektive burväktare.
Men i inledningen av den andra perioden, efter knappt tre minuter, kunde Ivar Arnesson ge gästerna ledningen.
KRIF kom dock tillbaka och vände på matchen.
Martin Erkström kvitterade till 1-1 efter 17 minuter och bara minuten senare ordnade Karl Olofsson 2-1 till hemmalaget som kunde gå till pausvila i ledning.
I den tredje perioden försökte Tranås komma tillbaka och kvittera men gästerna lyckades inte överlista Isak Edman i hemmamålet.
Istället kunde Karl Olofsson fastställa slutresultatet till 3-1 när det var två minuter kvar av matchen och KRIF befäster därmed sin serieledning och har nu sju poäng ned till Kristianstad på andra plats.

Troja-Ljungby – Hanhals 2-1 (förlängning)

Dagens bästa publiksiffra i den södra Allettan hittar vi i Ljungby Arena dit 2908 personer hade tagit sig under eftermiddagen.
Publiken bjöds på en tät och tillknäppt match och de fick dessutom se gästerna ta ledningen i matchen efter åtta minuter. När Hanhals spelade powerplay skickade Filip Roos in ledningsmålet och det stod sig halvvägs in i den andra perioden.
Då fick hemmalaget en chans i powerplay och Lucas Venuto lyckades kvittera till 1-1.
Inför den tredje perioden var ställningen således 1-1 och den tredje akten blev en jämn historia, båda lagen skapade några lägen men ingen lyckades överlista de båda burväktarna.
Istället kom avgörandet i förlängningen.
För efter en och en halv minut fixade Jonatan Nielsen segermålet för Troja-Ljungby och såg till att smålänningarna fick bonuspoängen.
Troja-Ljungby kliver tack vare poängen upp på tredje plats i tabellen på nytt, två poäng före Vimmerby men med en match mer spelad.

Arkivbild: Jörgen Notes