Topplagen vann i den södra vårserien

Den södra vårserien bjöd på full omgång under söndagen.

Kalmar – Halmstad 6-1

Kalmar har fortfarande inte gett upp hoppet om att få spela playoff efter vårserien.
Under söndagen tog laget emot Halmstad hemma i Iffe-hallen och hemmalaget såg till att vara sylvassa på de chanserna de skapade.
Robert Bergdahl gav laget ledningen efter drygt sju minuter och Jarkko Oikarinen ökade på ledningen till 2-0 när hemmalaget fick en chans att spela powerplay efter en kvart.
I mittperioden såg Kalmar sedan till att punktera tillställningen.
David Algulin hängde 3-0 efter 9.33, Jimmie Svensson ökade på till 4-0 efter 17.46 och Jarkko Oikarinen satte sitt andra för kvällen fram till 5-0 efter 18.47.
I den avslutande perioden spelade Kalmar av matchen men David Algulin fixade 6-0 innan hemmalaget var nöjda efter 13 minuter.
I slutsekunderna snyggade Markus Nygren till siffrorna till 6-1 och Halmstad slapp lämna isen mållösa.
Efter matchen är det nu klart att Halmstad kommer att få kvala sig kvar då laget har tio poäng upp till rätt sida strecket med bara nio kvar att spela om.

Dalen – Helsingborg 4-3

Helsingborg tog sig till Norrahammar för match mot Dalen och gästernas målvakt, Daniel Wahlberg fick verkligen göra skäl för lönen. Dalen avlossade ofattbara 62 skott under matchen.
Men det var gästerna som tog ledningen genom Johan Zarwel efter drygt sex minuter av matchen.
Det krävdes ett fem mot tre spel för att Dalen skulle få hål på Wahlberg första gången och då var det Jonathan Tholander som tryckte in pucken i målet.
I den andra perioden jämnade spelet ut sig en aning och båda lagen skapade ett par lägen men det dröjde till periodens sista sekund innan Mattias Tellström gav Helsingborg ledningen på nytt.
I den tredje perioden tog Dalen över spelmässigt på nytt och såg till att kvittera efter knappt två minuter genom Kalle Hult.
Helsingborg såg dock till att gå upp i ledning en tredje gång när Ludvig Nilsson fick in pucken efter nio minuter.
Men efter en stark slutforcering lyckades Dalen vända matchen på nytt.
Oscar Josefsson kvitterade med drygt tre minuter kvar att spela och med en minut kvar på klockan dunkade Timmie Persson in segermålet till 4-3.

Tyringe – Nybro 2-7

Serieledande Nybro tog sig till Skåne för match mot Tyringe under söndagen och för gästerna var det viktiga poäng som stod på spel.
Laget började också bra och satte högsta fart från början. Men målen dröjde till det var spelat knappt 14 minuter.
Då fixade Alex Ek ledningsmålet och när Dennis Santesson ökade på till 0-2 fyra minuter senare kopplade Nybro ett rejält grepp om matchen.
Tyringe såg dock till att komma ut till den andra perioden med ny energi och laget spelade riktigt bra i inledningen av perioden.
Mark Corbett reducerade dessutom till 1-2 efter fyra minuter och minuten senare kvitterade Andreas Anarp till 2-2.
Men Nybro tog tillbaka initiativet och minuten efter kvitteringen ordnade Patrik Fransson ett nytt ledningsmål för Nybro.
Halvminuten senare ordnade dessutom Fransson 2-4 och Nybro kunde återigen gå till pausvila i en tvåmålsledning.
I den tredje akten spelade Nybro smart och såg till att ligga på rätt sida om sina motståndare.
Roni Rukajärvi ökade på ledningen till 2-5 efter elva minuter och under slutet ökade gästerna på ytterligare.
Först gjorde Fabian Ilestedt 2-6 efter knappt 18 minuter och med 15 sekunder kvar att spela fastställde han även slutresultatet till 2-7.
Nybro toppar därmed fortfarande tabellen med en poäng mer än Kalmar.