Forshaga fortfarande i förarsätet inför avslutningen av den västra serien

Även i den västra vårserien spelades det full omgång under fredagen och de båda topplagen gjorde vad de skulle för att hålla spänningen vid liv.

Forshaga – Malung 2-0

Serieledande Forshaga tog emot Malung och hemmalaget inledde tempostarkt och pressade ned Malung i defensiv zon under en stor del av den första perioden. Skottstatistiken i Ängevi ishall sa 13-1 till Forshaga. Men några mål blev det inte, 0-0 var ställningen efter 20 minuter inför den dåliga publiksiffran 161 personer.
Men i den andra perioden kunde hemmalaget spräcka Robin Christofferssons nolla.
Gabriel Johansson satte det förlösande målet efter drygt fem minuter och några minuter senare ökade Carl Stapleton på till 2-0 för värmlänningarna i powerplay.
Därefter hettade det till ordentligt och det blev ganska grinigt mellan lagen.
Domare Douglas Hurtig fick jobba hårt för att stävja händelserna på isen och gjorde det med den äran.
Forshaga såg till att ligga på rätt sida om sina motståndare under resterande del av matchen och några fler mål blev det inte i Ängevi ishall.
Segern innebär att Forshaga toppar tabellen, en poäng före Lindlöven och laget avslutar vårserien på söndag borta mot Skövde.
Malung å sin sida har nu tre poäng ned till Arboga under strecket med två matcher kvar att spela och måste plocka poäng om de vill undvika negativt kvalspel.

Kumla – Arboga 4-7

I Kumla blev det en målrik match där ett lag var i större poängbehov än det andra.
Men trots att det var Arboga som behövde poängen mest så var det Kumla som tog ledningen i matchen. Redan efter 51 sekunder satte Daniel Lindberg 1-0 för hemmalaget.
Men Arboga replikerade per omgående, klockan hann ticka upp på en minut och sexton sekunder innan Daniel Backman tryckte dit kvitteringen.
När Kumla fick en chans att spela powerplay såg de till att ta ledningen på nytt. Oliver Östergren skickade in sitt tionde mål i vårserien och skickade Kumla upp i ledning.
Men återigen så replikerade Arboga snabbt. Den gången tog det en minut och sju sekunder, sedan hade Alexander Kovalonok skickat in pucken bakom Jonatan Fornbrant.
I den andra perioden tog gästerna över tillställningen mer och mer.
Efter en dryg minut skickade Max Pernhem in 2-3 för Arboga och gästerna var i ledning för första gången i matchen.
Men när Kumla fick ett nytt powerplay var det kvitterat på nytt.
Oscar Svanborg såg till att trycka dit 3-3.
Men Arboga ville mer och när de fick en chans att spela fem mot fyra ordnade Zebastian Bodini Schmitt ett nytt ledningsmål för Arboga. Med dryga minuten kvar av mittperioden såg de även till att öka på sin ledning.
Victor Colton överlistade Fornbrant och Arboga hade skaffat sig ett bra utgångsläge inför avslutningen av matchen.
När Zebastian Bodini Schmitt sedan satte 6-3 efter halvminuten av den tredje perioden var matchen så gott som avgjord.
Oscar Svanborg reducerade till 4-6 knappa minuten senare men Arboga såg till att spela av matchen på ett bra sätt och med två minuter kvar att spela fastställde Daniel Backman slutresultatet till 4-7 när han satte dit pucken i powerplay.
Tack vare segern har nu Arboga bara tre poäng upp till Malung på rätt sida strecket med två omgångar kvar att spela.

Lindlöven – Surahammar 7-1

Lindlöven spelade för att hänga med Forshaga i tabelltoppen när de tog emot Surahammar inför den minst sagt dåliga publiksiffran, 156 personer under fredagskvällen.
Men publik eller ej, Lindlöven såg till att göra vad de skulle mot Surahammar och det var aldrig något snack om var poängen skulle hamna den här kvällen.
Jesper Wiberg gav hemmalaget ledningen med 1-0 efter knappt åtta minuter och Max Lalander ökade på i slutet av den första akten till 2-0.
I mittperioden avgjorde sedan Lindlöven tillställningen.
Jakob Marshall Olsson behövde 42 sekunder i mittperioden för att göra 3-0, Jonatan Augustsson ökade på till 4-0 halvvägs in i perioden och Anton Björkman satte 5-0 med en och en halv minut kvar att spela.
Tre minuter in i den tredje akten kom även 6-0 för hemmalaget när Erik Broman överlistade Rasmus Fahlander.
Oscar Sinnby såg till att Surahammar slapp gå mållösa från matchen när han reducerade till 6-1 efter åtta minuter men Lindlöven svarade med att göra 7-1 bara 40 sekunder senare genom Jonatan Augustsson.
Nu återstår det två matcher för Lindlöven i serien, Arboga borta och Malung hemma, två lag som slåss för att undvika negativt kval.