Marcus Lundberg ny back till KHC

Vårt senaste nyförvärv är backen Marcus Lundberg. Förra säsongen spelade 23-åringen i Borlänge. Vi får tag i honom precis efter ett träningspass. Det känns riktigt kul att vara klar. Mitt första intryck av föreningen var att det är en väldigt proffsig klubb som har en tydlig ambition.

Lundberg har varit en sväng tidigare till den södra serien då han representerade HC Dalen i två säsonger.
– Jag vet sen tidigare att den södra serien är väldigt bra. Jag ser fram emot många jämna matcher.

Vad kommer du bidra med i Kalmar?
– Jag är en defensivt spelande back som spelar enkelt och tryggt. Det vill jag bidra med.

Sportchefen Roger Nyström säger så här om nyförvärvet:
– Det är en defensiv back med bra rörlighet. Det känns väldigt bra, han kommer att tillföra mycket över hela banan.

Kontraktet är skrivet på en säsong.