Sebbe kommer hem!

Vi kan presentera en mycket trevlig nyhet – målvakten Sebastian Andersson kommer hem till Hammarby igen i höst!

Sebbe lämnade Bajen vid årsskiftet för USA och spel i Birmingham Bulls. Under sommaren gör han precis som förra året och spelar hockey i Australien. Det här året representerar han Melbourne Ice, och han hittills hunnit spela två matcher

– Han är en viktig kugge för oss. Han har rutin och blir en ledare både på och utanför isen, säger tränare Tommy Latva.

 

Sebbe, du väljer alltså att komma hem till Bajen i höst. Hur har tankarna gått innan du bestämde dig?

– Tankarna har gått på högvarv senaste tiden. Jag har haft några erbjudanden att ta ställning till. I slutändan föll valet på Hammarby för att jag trivs så bra runt ledarstaben och grabbarna i laget. Jag tror att vi kommer få ihop ett slagkraftigt lag till den här säsongen och sen vet jag att materialare, lagledare och tränare ger oss en riktigt bra grund att stå på.

För de som inte hängt med, kan du berätta lite om hur det har gått för dig i Alabama under de senaste månaderna?

– Alabama var ett riktigt häftigt äventyr. Otroligt sporrande att spela hockey på heltid och att få spela inför flera tusen åskådare varje helg. Vi lyckades ta oss hela vägen till final, men räckte inte riktigt till. Jag skulle verkligen vilja lyfta den bucklan, och det är inte en omöjlighet att jag får den chansen.

Och nu är det ett nytt äventyr ”down under” som står på programmet – men i en ny klubb. Hur ser din sommar ut, kan du berätta lite mer om vad som väntar?

– Min sommar blir ännu en vinter. Jag trivdes bra i Australien sist jag var här och kände mig inte riktigt klar. Här får jag också möjlighet att spela hockey på heltid. Det går inte att sticka under stolen med att det är bra försäsongsträning inför hösten där hemma.

När kan vi räkna med att få se dig i Sätra igen?

– Jag fullföljer säsongen här. Så jag lär anlända i Sätra lagom till seriestart.

Vill du avsluta med en hälsning till fansen här hemma?

– Fun fact: röda linjen från Söder till Sätra tar 15 minuter. Vi syns i hallen!