Daniel Josefsson ny assisterande tränare i HC Dalen!

Daniel kommer ursprungligen från Tranås och har Tranås AIF som moderklubb men större delen av juniortiden spelade han i HV71. Under spelarkarriären har han hunnit med att spela 366 SHL-matcher med HV71, Södertälje, AIK och avslutningsvis Leksand, innan han tog klivet ner till Vita Hästen i hockeyallsvenskan säsongen 2014-15, där han var assisterande lagkapten. På kontot har han även 427 spelade matcher i hockeyallsvenskan så det är en rutinerad man som nu kommer fungera som assisterande tränare bakom Pelle Gustafsson.

-Alla kommer till punkten då man måste sluta som spelare och jag har tur att få avsluta karriären på egna villkor. De senaste två åren så har tanken funnits där att jag vill fortsätta med hockeyn på något sätt. När förslaget kom att få bli assisterande tränare i HC Dalen så kändes det valet självklart och det ska bli oerhört roligt att kunna bidra på annat sätt.

Detta blir första tränaruppdraget för dig berätta lite mer vem du är och vad ska spelarna förvänta sig av dig? 

-Först och främst har jag en väldigt lugn personlighet vilket jag vill ska växa in i spelartruppen. Jag har en klar bild av tydlighet i spelet där killarna ska veta exakt vad vi förväntar oss av dem och vad de ska göra. Jag är mycket för defensiven och att utveckla tekniken. Sen är det svårt att redan nu gå in mer på tränarrollen i och med att den är helt ny för mig, den kommer att få växa in hos mig och i spelartruppen.

Dalens huvudtränare Per Gustafsson är nöjd över att få Daniel Josefsson i tränarstaben:

-Ser man till rutinen som Daniel har skaffat sig genom åren så var det inget svårt val alls att erbjuda honom rollen som assisterande tränare.

Piotr Arvidsson