Spelarpresentation #35 Victor Eriksson

Igår inledde vi presentationen av årets trupp med backen Jesper Svennberg. Idag presenterar vi målvakten Victor Eriksson som även han är en egen produkt. Victor lämnade Borlänge efter U16 2013 för att gå på Moras hockeygymnasium. Efter tre säsonger i Mora vände Victor hem till Borlänge 2017 och spelade sitt sista juniorår i BHFs J20 Elit. Ifjol plockades Victor upp i A-truppen och hade en räddningsprocent på 94,2% på sju matcher.

Berätta lite kort om dig?
Jag är 20 år, fyller 21 nu i Augusti. Född och uppvuxen i Borlänge med mamma, pappa och 2 småsyskon. Jag spenderade gymnasieåren i Mora där jag spelade för Mora IK och har i övrigt bara spelat i Borlänge som är min moderklubb. Jag är en lugn och glad kille som gillar utmaningar inom allt jag gör.

Första veckan på is är till ända. Hur känns det ?
Det känns bra, har varit ganska ringrostigt men kul att vara igång!

Det är till stora delar ett nytt lag denna säsong. Hur känns det ?
Ja vi har en hel del nytt i laget men jag tycker att gruppen har känts riktigt bra hittills så jag har en bra känsla

Ifjol hade du ganska sparsamt med speltid. Vad krävs för att ta nästa steg och etablera dig i Hockeyettan ?
Det krävs att jag fortsätter på den uppåtgående kurvan som jag tycker att jag hade förra säsongen och går in för att ta chansen när jag får den. Även att ha ett bra samarbete med målvaktstränare Kjell Snibb för att utvecklas så mycket som möjligt

Vad har du för förväntningar på säsongen för din egna del ?
Mina förväntningar för egen del är att jag ska försöka stå så många matcher som möjligt och kunna vara en bidragande faktor för laget att räkna med.

Vad tror du är en realistisk målsättning för laget i grundserien ?
En realistisk målsättning för laget i grundserien är absolut topp 3. Vi har ett spännande lag och tror att det kan ta oss långt.

Borlänge har i vinter två målvakter med högerplock. Det måste vara väldigt ovanligt?
Haha ja det kan inte höra till vanligheterna i alla fall, vi lär förvirra många motståndare i år.

Vilka fyra lag följer med Borlänge till Allettan från den västra serien?
Jag tror på Nyköping, Mariestad, Köping och Lindlöven.

Fem snabba
Sommar eller Vinter
NHL eller SHL
Datorspel eller TV-spel
Semester i utlandet eller i Sverige
Vinst med 1-0 eller 5-4

Fakta om Victor Eriksson
Namn: Victor Eriksson
Ålder:  20 (snart 21)
Smeknamn: Viggo, Osten, Viggan
Plockar: Right
Längd/Vikt: 183 cm/ 87 kg
Moderklubb: Borlänge HF
Övriga klubbar i karriären: Mora IK
Antal säsonger i Borlänge Hockey ( A-lag): 1
Statistik: Eliteprospects.com