Tung första period mot Lindlöven blev avgörande

Forshaga åkte till Lindesberg med inställningen av bjuda upp till kamp om de tre poängen. Det stabila försvarsspelet man tidigare visat upp skulle vara grunden till en starkare och mer effektiv offensiv. Den första perioden visade dock inte upp speciellt mycket av den varan, utan man lät Lindlöven allt för lättvindigt segla ifrån till en 3-0 ledning. Vid tiden 19.13 fick man ett gyllene tillfälle att reducera då två Lindlövenspelare blev utvisade, men det märktes att man blev lite stressade med endast 47 sekunder kvar till periodpausen och kunde tyvärr inte utnyttja övertaget.

I andra och tredje perioden hittade man tillbaka till det spel man tidigare visat upp och pressade stundtals Lindlöven ordentligt, men utan utdelning. Forshagas enda mål kom i spel 4 mot 3 efter halva matchen då Niclas Edman pangade in ett direktskott förbi  Isak Mantler i Lindlövenmålet.

Med tre minuter kvar av matchen tar man ut målvakten i ett sista försök att komma ikapp, men trots en Lindlövenutvisning och spel 6 mot 4 i 2 minuter lyckas man inte förvalta lägena.

Coach Lundell summerar matchen:
-”Vi började matchen bra de första 5 minuterna sedan tittar vi för mycket på pucken och glömmer att sortera rätt. Det vi har gjort de andra matcherna bra i egen zon var som bortblåst. Då får Lindlöven gå fram till en 3-0 ledning. Den perioden är vi inte nöjda med.
Men de två sista perioderna gör vi mycket som är riktigt bra och ligger på och pressar dom men kan inte omsätta chanserna till mål. Vi behöver spela 3 perioder som de två sista då är det en bra prestation som vi kan vara nöjda med.
Nu är det bara att ladda om för Skövde hemma på fredag.”

Nu på fredag 19:00 kommer alltså Skövde på besök till Ängevi Ishall. Det finns möjlighet att värma upp innan matchen med mat och dryck hos några av våra samarbetspartners. Se mer info på vår facebooksida.