Femte raka mot Köping!

Lindlöven tog ytterligare 3 poäng när man gästade Köping igår, söndag. Vinsten innebär Lövens femte raka seger!

Matchen började i ett rasande tempo och det var bortalaget som började bäst. Lindlöven hade ett antal vassa chanser i början av matchen utan att kunna överlista duktiga Jonas Eneroth i Köpingskassen. Sent i perioden fick dock Lindlöven ett powerplay som man tog hand om på bästa sätt. Kovalonok slår en pass rakt genom Köpings box och Björkman gör inget misstag.

Andra perioden börjar i samma höga tempo som första och det är Lindlöven som får spela i underläge 4 mot 5 två gånger i början av 2:a perioden. Köping skapar ett per riktigt vassa chanser i första powerplay men Daniel Eriksson var trygg i kassen. Precis när man klarat av första boxplayet så åker man på en 5 minutare på Arvidsson för fighting tillsammans med Köpings Freddy Roslund. Kort efter detta så åker Lindlöven på ytterligare en 2:a och Köping trycker på ordentligt för kvittering, mitt i detta PP så snor dock Linus Lundberg pucken och blir ensam från blå linjen och gör inget misstag. . Kort därefter får dock Köping en spelvändning och Linus Gustavsson sätter distinkt 1-2. Pucken hinner dock knappt släppas så trycker Broman in en retur efter att Anrén och Björkman jobbat stenhårt framför Köpings kasse.

Köping jagar i 3:e och trycker på med mycket folk men mitt i den pressen får Löven en vändning där Kova trycker in ett direkt skott framspelad av Lalander och Nilsson. Det kändes som att det var spiken i kistan, tiden var 44.30. Men inte då, 45.09 gör Eek 2-4 efter lite slarv i Lindelaget och det är match igen. Köping trycker på för reducering och 53.48 kommer följaktligen 3-4. Lindlöven drar kort därefter på sig en 2:a som dock klaras ut galant och 56.51 får Lindlöven till en kontring som Skärström förvaltar på bästa sätt. Köping väljer kort därefter att ta ut målvakten och spela 6-5 och då passar Skärström på att göra sitt 2:a assisterad av Lalander o Broman. Det känns rättvist över 60 minuter att grabbarna vänder hem till Bergslagen med alla 3 poäng.

På onsdag hälsar vi Nyköping välkomna till ”Hovet”. Hoppas att så många som möjligt tar sig tid och kommer ner för att stötta grabbarna