Säsongen första förlust mot Mariestad

Lindlöven förlorade onsdagskvällens toppmatch i ATG HockeyEttan västra borta mot Mariestad med 5-3 .

Det var Mariestad som inledde bäst och kunde göra 1-0 efter fyra minuter, målskytt var Eddie Davidsson fint framspelad av Tobias Aronsson. Men två minuter senare hade Lindlöven vänt till 1-2 genom två mål av Max Lalander, det första genom ett skott från dålig vinkel och det andra efter en fin framspelning av Erik Broman.

Efter det andra målet tog Mariestad en tidig timeout. Resterande del av perioden var jämn men med den bästa chansen för Lindlöven när man i slutet på perioden spelade powerplay.

Den andra perioden inleds bäst av Mariestad och kvitteringen kommer efter dryga fyra minuter, målskytt var Jesper Lindén. När Mariestad strax efteråt får möjligheten att spela i powerplay tar man ledningen med 3-2 genom ett skott från blå av Tobias Aronsson. Mariestad har en bra period efter målet men efter hand jämnar spelet ut sig och Lindlöven kan kvittera genom ett skott i Tobias Sandbergs högra kryss av Jesper Broeng.

I den tredje perioden tog lagen till stor del ut varandra och inga vassare chanser skapades i början på perioden men med tolv minuter kvar av perioden kunde Lucas Jidenius göra 4-3 för hemmalaget.  I slutminuten tog Lindlöven ut Isak Mantler ur målet för att kunna kvittera men istället blev det Douglas Lögdal som kunde avgöra i den tomma kassen.

Förutom den första perioden kan Lindlöven bättre än den nivå man visade upp i kvällens match. Trots förlusten är Lindlöven fortfarande serieledare. Nästa match spelas hemma mot Grums på söndag. Välkomna till Lindehov för ännu en toppmatch i serien.