Äntligen första segern för Hammarby!

Så här i nobelpristider tycker vi det passar utmärkt att brista ut i ett ”ÄNTLIGEN!” – Hammarby tog första segern för säsongen, 5-3 hemma mot Vallentuna!

Om Bajen fick en mardrömsstart senast var det raka motsatsen den här söndagseftermiddagen. Redan efter 31 sekunder drog Vallentuna på sig två utvisningar, och i spel 5 mot 3 satte David Ljusbol matchens första mål. Det var bortalaget som spelade bäst i första perioden, och kvitterade också rättvist efter elva minuter. Bajen avslutade dock perioden lika bra som man började den – 38 sekunder före paus gjorde Felix Johansson 2-1.

Den andra perioden blev inte lika händelserik, utan mer av ett ställningskrig där Vallentuna fortsatt kändes snäppet vassare. Marcus Due-Boje hade en bra dag mellan stolparna och släppte inga puckar förbi sig, och dessutom gjorde Felix Johansson sitt andra mål för kvällen i slutet av perioden. Ledning med 3-1, och viss segervittring började infinna sig.

Det var dock långt kvar att spela, och Vallentuna hade inte gett upp. Åtta minuter in i tredje perioden hade man både hunnit med att reducera och kvittera. Bortalaget fortsatte att skjuta mycket, men Bajen stod upp bra i försvarsspelet. Med knappt sju minuter kvar tog Hammarby ledningen igen genom Robin Kokkonen, och nu väntade några ruskigt nervösa slutminuter.
En lättnadens suck och ett rejält efterlängtat jubel blev det till slut, efter att Emil Leijon definitivt avgjorde med 5-3 i tom kasse. Äntligen seger för ett hårt kämpande Bajen!

/Victor Nyström
Foto: Carina Robertsson