Tung förlust mot Borlänge

Toppmatch på ”Hovet” ikväll. En jämn tight tillställning som Borlänge vinner med 1-2.

Första perioden börjar i ett högt tempo. Borlänge får ett tidigt powerplay och skapar ett par riktigt bra lägen utan att få in pucken bakom duktiga Isak Mantler. Kort efter utvisning får Lindlöven ett powerplay och  Alexander Kovalonok trycker in 1-0 på en retur från Anton Björkman, tid för detta var 6.18. Resterande del av perioden så böljar spelet fram och tillbaka och båda lagen har bra chanser att göra mål, med den slutar 1-0 till Lindlöven.

Andra perioden börjar Lindlöven riktigt bra o pressar Borlänge första 10 minuterna. Dock drar Lindlöven på sig en dubbel utvisning ( en väldigt tveksam sådan) när klockan står på 9.18. Detta tar Borlänge hand om på ett bra sätt och gör 1-1 efter 9.59. Efter utvisningen tar Borlänge över perioden och skapar et par riktigt vassa lägen. Men de står 1-1 efter två perioder.

Efter  ca 11 minuter in i sista perioden så åker Lindlöven på en helt oförklarlig utvisning på Erik Broman, denna blir väldigt olycklig för i det powerplayet gör Borlänge 2-1, något som skulle visa sig match avgörande. Jonas Halvardsson skjuter ett fladdrande direkt skott som tar på något  framför mål o ställer Mantler. Tid för målet 52.41 assisten från Elfsberg o Persson. Resten av perioden ligger Lindlöven på och försöker forcera in 2-2. Lindlöven har bland annat ett 5-3 läge där pucken bara inte vill in, Broeng kommer närmast med ett skott i ribban. Chanser saknas verkligen inte för en kvittering då det blir ett bombardemang mot Borlänge målet. Två minuter kvar tar Lindlöven ut Mantler och det ligger verkligen en kvittering i luften. Bästa läget får Björkman som snappar upp en retur nära målet ut till höger, han trycker av direkt men på något  sätt hinner Johansson över och tar det som hela hallen tror är kvitteringen. Sammanfattningsvis är detta en riktigt bra match av båda lagen och det måste plussas både för Mantler och Johansson som håller ner siffrorna för båda lagen.

På onsdag åker Linde-gänget ner till Skövde, och räkna med att grabbarna är rejält revanschsugna.