Vinst efter målkalas på Lindehov!

Lindlöven vinner mot Kumla efter en tuff match på hemmaplan!

Första perioden kommer Lindlöven ut bra och skapar en hel del chanser det tar dock fram till 4.14 tills Lukas Henze trycker in sitt första mål i seriespel för Lindlöven . Kort därefter gör dock Kumla 2 snabba mål 7.20 samt 7.50 stod klockan på då. Två ganska likvärdiga situationer när pucken slängs in mot mål och Kumla lirarna är hungriga på returerna. När klockan står på  9.20 trycker Totte Anrén in kvitteringspucken på en spelvändning. Resten av perioden är hafsig och det är svårt att se någon form av struktur från något av lagen. De blir dock inga mer mål under perioden.

Andra perioden hinner knappt börja innan Kumla gör 2-3, tid för målet 21.57 och det känns som att Kumla får momentum och ligger på rejält i Lindlövens zon. De ligger fler mål i luften för Kumla. Mitt i pressen får Lindlöven en offensiv tekning, pucken bak till Broeng som drar dit 3-3. Det känns ändå som att Kumla trycker ner Lindlöven och får stora ytor i anfalls zon. De skapar flera långa anfall och spelar fyndigt. Efter 34.01 drar de dock på sig en utvisning, det tar 35 sekunder så bryter Backman in på första stolpen och gör 4-3 . Lindlöven drar dock på sig en 2:a efter detta och på något konstigt sätt studsar pucken över någon klubba i mittzon och friställer en Kumla spelare som gör 4-4. En mycket hafsig slarvig period som Lindlöven skall vara glada för att den slutar 2-2 och vi har 4-4 med oss in till sista.

Efter 42.43 gör Kumla 4-5, men bara 8 sekunder senare drar Kovalonok in en retur från Kumlas målvakt och  det är 5-5. De var nog viktigt för utgången av matchen för efter det tar Lindlöven över kraftigt och skapar ett par rejäla chanser. Totte Anrén blir nedriven i friläge och får straff, som dock Max Lalander missar. I samma situation får Totte 2 minuter för roughing. Lindlöven städar av utvisningen föredömligt och direkt efter det så vänder Lindlöven spelet snabbt och Backman lägger in en behärskad backhand i taket, tid 48.12. Efter det gör grabbarna dagens stabilaste minuter och kan ganska enkelt städa av resten av perioden. Kumla tar ut målvakten med 1.30 kvar av matchen men skapar inte någon målchans under resterande tid. Sammanfattningsvis så gör Lindlöven en ganska blek insats idag mot ett vilt kämpande Kumla men i slutändan bärgar man ändå alla 3 poäng.

Lagets 3 bästa idag är Alexander Kovalonok 1+3, Daniel Backman 2+1 och nya stabile backen Jesper Alasaari som kommer in med pondus. Rejäl i försvarszon och 2 assist på kontot denna kväll.

Nästa match spelas på onsdag borta mot Surahammar.