Grums inkasserar sin första förlust på hemmaplan

Grums förlorar idag mot Lindlöven och fick inkassera sin första förlust på hemmaplan.

Publiken bjöds på en fartfylld match med mycket skridskoåkning.
Grums saknade 6 st ordinarie spelar. Pelle Hedlund och Jesper Norbäck är utlånade i tre matcher till Allsvenska Karlskrona. Som supporter kan man ha dubbla känslor för detta, men Grums en förening där utveckling av unga spelare står högt i kurs och chans till att inhämta lite erfarenhet av allsvenskt spel är ju bara positivt.
Därutöver har laget några skador och någon förkylningar.

Detta medförde att juniorerna Filip Norbäck och Axel Ivarsson fick chansen i dagens lag samtidigt som de mer ordinarie juniorerna fick ta större ansvar.

Fösta perioden var jämn. Grums tog ledningen efter 10.20, där Simon Sjöberg kunde näta i power play. Assist Jesper Appel  och William Eriksson. Tyvärr för hemmalaget så reducerade Lindlöven när det återstod drygt 10 sekunder av perioden.

Första perioden: 1-1, skott 6-7.

Andra perioden var även den jämn med ett visst övertag för Lindlöven. Detta resulterade i ett ledningsmål  efter knappt 5 min. 1-2 , tid 24,52. Målskytt Mathias Linnarud, ass Anton Björkman och Alexander Kovalonok.

Andra perioden: 1-2, skott 5-10

I början av tredje perioden kanske matchen avgörs. Alexander Kovalonok överlista Grums duktiga målvakt Martin Svedberg.
Assist Daniel Nilsson och Wincent Blomdahl. Tid 00.20.
Grums ger inte upp och har flera bra chanser att reducera. Dock ådrar sig hemmalaget en utvisning tid 15.30.
Lindlöven utnyttjar överläget och gör 1-4. Tid 16.34. Målskytt Carl Skärström.
Grums gör en sista ansträngning att komma ikapp. När det återstår drygt 2 min får hemmalaget spela i PP. Grums tar time out och strax därefter lämnar målvakten isen. Forceringen blir fruktlös och Lindlöven kan vinna med 1-4.

Tredje perioden: 0-2, skott 11-9

Totalt 1-4, skott 22-26, Publik 212

Ett för dagen mycket taggat Lindlöven ökade dramatiskt på sina chanser att nå den eftertraktade platsen i ATG Allettan.

– Vi gör en bra match med tanke på det lag som vi ställer upp med. Det är inte lätt att flytta upp juniorer som inte har spelat med oss innan, men de gör ett bra jobb. Självklart är det alltid tufft att förlora, speciellt nu när vi har haft en så bra hemma svit. Men jag tycker vi spelar en bra hockey och hotar mycket så vi ska vara nöjda med matchen överlag, säger tränare Erik Koskela.

Nu väntar två bortamatcher innan Grums tar emot Malung den 11 December.
Grums kommer försöka avancera i tabellen, teoretiskt finns ju ännu även chansen till serieseger