Alexander Johansson brilliant när BHF nollade Linden på bortais

Med 7 man borta ur truppen och med 7 juniorer i laguppställningen åkte BHF till Eskilstuna under söndagen för att ta sig an seriesjuan Eskilstuna Linden.

Och då hemmalaget hade betydligt mer rutin sett till spelare i uppställningen så var det också hemmalaget som inledde piggast i Smehallen.

 

BHF spelade dock väldigt disciplinerat försvarsspel och när hemmalaget kom igen och skaffade sig ett bra läge stod där Alexander Johansson för ett lugn som smittade av sig på utespelarna.

BHF låg djupt och siktade på spelvändningar där man försökte spela mycket med kantbyten.

Just en spelvändning var det som låg bakom matchens första mål. Oskar Holm vinner puck och efter lite stök framför mål därefter så skickar Holm in BHFs ledningsmål efter 15.47. Dessförinnan hade BHF klarat av 2 numerära underlägen.

 

BHF fick inleda den andra perioden med 4 spelare på isen och strax efter att man klarat av sitt 3e numerära underläge fick man själva chansen för första gången i matchen att spela powerplay. Då hittade Matej Galbavy nätet när han fixade sitt 5e mål för säsongen fram till 0-2.

BHF spelade upp sig i den andra perioden och hade precis som hemmalaget fina chanser att göra mål. Men vassast framåt var ändå Linden som gång på gång försökte överlista Alexander Johansson men med hjälp av sina backar stod han pall för allt.

 

I slutakten så såg hemmalaget mer tröttkört ut än innan. BHF höll hemmalaget på utsidan och lät skotten komma ur dålig vinkel. Annars var Johansson i vägen om farligt läge uppstod.

När BHF hade en man i utvisningsbåset var Jacob Thor nära att punktera matchen men friläget räddades av Anders Olsson i hemmalagets mål.

 

Linden fick aldrig chansen att komma ikapp då man drog på sig en sen utvisning och BHF vinner matchen med 0-2 och en stark bidragande orsak till detta var matchens lirare Alexander Johansson i BHFs kasse som därmed höll sin andra nolla för säsongen.

 

skott totalt 42-22 (16-5, 13-7, 13-10)

utvisningar Linden 3×2 BHF 6×2

domare Henrik Nyberg

http://stats.swehockey.se/Game/Events/442416

 

Med mycket spelare borta så spelade BHF ett disciplinerat försvarsspel och spelade ett annat sorts spel jämfört med innan där man själva ägt mycket puck och låtit motståndarna gå för kontringar. Idag så backade man ner mer från början och hade en lägre utgångspunkt. Sedan spelade Alexander Johansson riktigt bra i kassen och släppte alltså inte en puck förbi sig.

Nu återstår 3 matcher av serien och BHF klättrade efter segern upp på 2a plats i tabellen igen. Härnäst väntar Skövde på hemmais under onsdagskvällen.

 

Övriga resultat Hockeyettan Västra:

Nyköpings SK  –  Malungs IF 6-2

Forshaga IF  –  Surahammars IF 5-3

Köping HC  –  Kumla HC Black Bulls 2-1 (str)

Grums IK  –  Lindlövens IF 1-4