BHF tog revansch på Skövde

För första gången på länge kom BHF till match med 4 kedjor ikväll när man tog emot Skövde på hemmais. Ett Skövde som behövde 1 poäng för att säkra spel i AllEttan Södra.

Och BHF tog kommandot mot ett Skövde som såg ut att ha kvar derbymatchen mot Mariestad i måndags samt dagens bussresa i benen. Man såg lite vilsna ut och hade inte alls samma fart och frenesi som hemmalaget.

Det visade sig tidigt på matchuret också då gästerna tog en utvisning redan efter 6 sekunder och då kunde Kasper Lindqvist prickskjuta in 1-0. Bara ett par minuter senare gled Philip Norberg Aspnäs in i slottet och hittade bortre stolpen och det var 2-0 till hemmalaget.

Hade det inte varit för Skövdes målvakt Hugo Fagerblom hade siffrorna varit mer för hemmalaget.

I den andra perioden kom Skövde ut med ett helt annat tempo. BHF såg dock till att ha motståndarna på utsidan och de skotten som avlossades mot Alexander Johansson i hemmakassen såg ofarliga ut.

Men efter halva perioden drog Borlänges Matej Galbavy på sig en onödig utvisning framför motståndarmålet och då skickade Oscar Forsmark in reduceringen till 2-1. Värre blev det ett par minuter senare när BHF dräller nere i egna sarghörnet och Henrik Thegel blir serverad och får fri gata in i slottet för att sedan sprätta upp pucken i Johanssons vänstra kryss och det var plötsligt kvitterat.

Slutakten och gästerna vädjade poäng och säkrad AllEttanplats. Då klev centern Mikael Hansson in i huvudrollen för BHF. Först fixade han 3-2 i öppen kasse sedan unge Isak Lundhs styrning helt ställt Fagerblom i kassen. Och 10 minuter senare med knappt 5 minuter kvar att spela styrde samme Hansson in slutresultatet 4-2 och BHF tog revansch på Skövde där mötet senast slutade med samma siffror fast i Skövdes favör.

 

Se intervjuer:

skott totalt 48-30 (13-3, 17-15, 18-12)

utvisningar BHF 3×2 Skövde 4×2

domare Thomas Mccarthy

http://stats.swehockey.se/Game/Events/442418

 

 

Med 2 omgångar kvar, 1 hemma och 1 borta ligger BHF på en 2a plats i tabellen. Skövde behöver fortfarande 1 poäng eller att inte Nyköping går rent i sina 3 avslutande matchen för att AllEttan ska vara i hamn.

 

På söndag väntar grundseriens sista hemmamatch för BHF som tar emot Lindlöven klockan 16:00 hemma i borgen.

 

Övriga resultat Hockeyettan Västra:

Forshaga IF  –  Köping HC 6-1

Lindlövens IF  –  Malungs IF 5-2

Kumla HC Black Bulls  –  Grums IK 0-5

Surahammars IF  –  Mariestad BoIS HC 2-7