God jul alla ÖIKare

Så här på julaftonsmorgonen skulle man lätt kunna höra en hockeypuck glida över en nyspolad is. Jag hoppas att ni under några dagar får vara tillsammans med varandra. Hos vänner, hos familj, rest till varmare breddgrader, eller bara stängt av vardagsstress för att… bara vara.
Oavsett tycker jag ni gör rätt som stänger av kallelser till träningar, matcher eller sammankomster för några dagar.

Jag vet att många av er läser mina rader några dagar efter julafton men när ni väl läser vill jag förmedla ett stort tack till er alla för att ni gör ÖIK till en bra plats för våra barn att vara. Vare sig det är i Östersunds Arena eller en matchsituation i Sollefteå, Sveg eller Sundsvall.
Där ÖIK ÄR… ska vara tryggt att vara.

Jag påminner om att från 1 januari blir FN Barnkonvention lag i Sverige.  Kortfattat innebär det både en större skyldighet och en ökad möjlighet för domstolar och myndigheter att sätta barnets rättigheter i fokus.
Mycket av det konventionen handlar om framgår av den här filmen:
https://www.youtube.com/watch?v=UtQ8VsjdF5U

I vår ÖIK-verklighet handlar det inte om något annat än att följa våra värdegrunder, riktlinjer och vara en god vuxen.

 

Ledarutbildning – Game changer
14 januari drar vi i gång med en ny omgång ledarutbildningar och det nya året startar med en föreläsning och diskussion med Ulf Dahlén. Anmälan är utskickad separat. Det är den första i en rad inspirationsföreläsningar om både värdegrunder vid sidan av samt inspiration på isen.

TillsammansärviÖIK!

Så här i periodpaus innan Allettan tuffar vidare den 28 december mot Piteå vill jag tacka A-laget för en fin serieseger i div 1 norra. Vi kommer vara med er hela vägen nu när vi kör vidare! Själv börjar jag dagen med ett föräldrapass på parkeringen och fortsätter i klacken på läktaren!

Till alla ledare som tar hand om alla härliga nya kids som skrinnar på i skridskoskolan och prova på.
Vilken energi ni har! Den tar vi åt oss i övriga föreningen för det stavas FRAMTID!

 

Alla duktiga Cupmakare som varit i farten under hösten – tack!
Föreningen tar åt sig av feedback och den är ovärderlig för att bli fortsatt än bättre. Många av lagen som kommer tillbaka kommer för det värdskap vi bjuder på i vår fantastiska arena.

Grattis ÖIK U16 till Distriktsmästar-titeln.

Ett sista men kanske den största julkramen går till alla föräldrar, syskon, mor och farföräldrar som vid sidan om isen är med. Står på en parkering, säljer en lott, värmer en toast, hämtar och lämnar, väntar på en buss utanför arenan mitt i natten. Tack till er. TillsammansärviÖIK – och ni är en viktig del av föreningen.

 

God jul till er alla!
Patrik Jemteborn
Ordförande

PS: Ni hinner om ni inte redan fixat en riktigt fin julklapp. Vår egen ÖIK Sommarhockeycamp går det att anmäla sig till redan nu och platserna bokas på i en farlig fart. Så säkra er plats innan Kalle Anka kl 15.00 DS