fre 28 feb Slut
Hockeylag VSB 2
Hockeylag HAH 5
fre 28 feb Slut
Hockeylag TRO 7
Hockeylag STR 0
fre 28 feb Slut
Hockeylag OIK 5
Hockeylag AIF 2
fre 28 feb Slut
Hockeylag NYB 6
Hockeylag NYK 7
fre 28 feb Slut
Hockeylag BOD 7
Hockeylag TEG 1
fre 28 feb Slut
Hockeylag KRIF 2
Hockeylag VIM 4
fre 28 feb Slut
Hockeylag LIN 2
Hockeylag VRH 1
fre 28 feb Slut
Hockeylag TRA 2
Hockeylag PIT 3
lör 29 feb 16:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag HAH -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag OIK -
Hockeylag AIF -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag NYB -
Hockeylag NYK -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag BOD -
Hockeylag TEG -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag KRIF -
Hockeylag VIM -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag LIN -
Hockeylag VRH -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag TRA -
Hockeylag PIT -

BHFs segertåg fortsätter, tog fjärde raka när Piteå gästade

Efter att ha haft en fullpott förra veckan med idel segrar i norr så var det idag dags för hemmamatch igen för Borlänge Hockey när man inledde helgen med ett möte med Piteå som hittills under AllEttan inte nått upp till sina förväntningar.

Och BHF inledde rätt piggt och fick hemmapubliken att jubla när lagkaptenen Patrick Elfsberg stötte in 1-0 med en backhand i öppet mål efter 5.33.

Det blev startskottet till en Piteådominans resten av perioden.

BHF såg ut som att lugna ner det lite och det tänkte gästerna ta vara på. Man var mer på hugget, tog mer avslut och fick hemmalaget att ta 3 utvisningar i perioden.

BHF lyckades sånär hålla tätt alla 3 gångerna men med 20 sekunder kvar av perioden fick Pontus Wikström stå helt ren framför mål och sätta dit 1-1 innan periodvila.

Piteå inledde också den andra perioden piggt men med 2.53 på klockan var det Jacob Thors tur att få öppet mål efter ett fint BHF anfall där till slut Elfsberg hittade Thor med en elegant macka och BHF återigen i förarsätet.

Sedan handlade resten av matchen om Borlänge. Man tog puck in i anfallszon gång på gång, satte igång spelet från egen zon snabbt så att Piteå inte hann byta eller så skapades en farlig målchans.

BHFs första lina med Elfsberg som center, flankerad av Jacob Thor och poängkungen Markus Persson hade såhär långt stått för 2 mål. I slutet av perioden skulle målskyttet delas upp broderligt då även Persson skulle få näta. Backen Marcus Björk tar ett skott som gästernas målvakt Joel Vännström tar, men olyckligt tappar bakom sig och där står “Pajen” Persson och trycker in pucken i öppet mål.

I den tredje akten trodde man Piteå skulle komma ut med energi och försöka få till en reducering men det var fortsatt BHF som förde spelet, försökte göra fler mål och det fick vi även se. Det 5e målet i matchen och BHF 4e var en riktig delikatess. Robin Byström skickade pucken till Matej Galbavy som dock fick den i knähöjd, knackade ner den för att kunna skjuta men spelade elegant vidare direkt till Mikael Hansson som bara hade att stöta in 4-1 i öppet mål. Vackert hockeymål!

Mindre än minuten senare så var återigen Vännströms olycka framme. Denna gång var det egna backen Olof Lundberg som råkade göra självmål när han skulle göra en dragning men tappade pucken och ställde Vännström helt som försökte lägga sig på pucken men som istället gled in i målet.

Med2 sekunder kvar tröstmålade Pontus Wikström med sitt andra mål för kvällen fram till slutresultatet 5-2.

 

skott totalt 31-33 (6-17, 18-6, 7-10)

utvisningar BHF 6×2 Piteå 3×2

domare Ludwig Gran

publik 436 (BUUUUUUUUU, serietvåa i AllEttan och publiken sviker ändå. SKÄRPNING!)

http://stats.swehockey.se/Game/Events/484780

 

BHF får fira kvällens seger i ett halv dygn innan det smäller igen. För redan i morgon är det dags för nästa hemmamatch igen då man tar emot Teg klockan 16:00. Får hoppas publiken strömmar in och stöttar laget då. Det börjar bli dags nu när man är med i toppen av tabellen och går mot 5e raka segern.