Halmstads sportchef inför ”Veckans match”: ”Hoppas på 4000 personer”

På måndagskvällen gör ”Veckans match” verkligen skäl för namnet. Säsongens sensation Halmstad tar emot Troja-Ljungby – en toppmatch med derbykänsla du kan se helt gratis både på plats och på hockeyettan.se.

– Vi hoppas på väldigt väldigt mycket folk. Vi hade runt 4000 pers mot Troja senast så det hoppas vi på igen, säger Halmstad Hammers sportchef Niklas Söderström.

Halmstad leder Allettan Södra med två poäng, men har en match mindre spelad än tvåan Huddinge och kan göra ett litet ryck vid seger mot Troja-Ljungby i kväll. Ett bortalag som in sin tur är i stort behov av tre poäng för att kunna utmana om förstaplatsen. Niklas Söderström är förväntansfull.

– Det är lite derbystämning när vi möter Troja, det brukar alltid vara mycket folk. Troja är ett jättebra lag så det kommer bli jättetufft, men vi ska ge dem en match, säger sportchefen.

Hur hade du reagerat om jag inför säsongen sagt att ni skulle leda Allettan Södra med fyra matcher kvar?

– Då hade man blivit lite förvånad. Vi hade förväntat oss att det skulle gå bättre än i fjol (spelade negativt kval, reds. anm) men så här bra hade vi inte kunnat drömma om.

Om du tvingas välja en anledning till att det gått så bra, vilken blir det?

– Gruppen är fantastiskt tajt. Vi gjorde en rensning i truppen efter förra säsongen, men behöll yngre spelare med karaktär. Och vi bestämde att det skulle vara bra karaktär på alla vi tog in. Det är nog förklaringen.

Har tankarna börjat sväva iväg till kvalserien?

– Nej det har dem inte. Men vi går för förstaplatsen och vi har ett fantastiskt bra läge.

Vad betyder framgången för Halmstad Hammers som förening?

– Klart att det bilvit mycket större intresse för oss. Mer publik än tidigare och lättare att få sponsorer. Det är verkligen jättekul.

 

Se matchen helt gratis på ATG LIVE och ATG Hockeyettan Play.
Det bjuds även på fritt inträde i Halmstad Arena. 
Claes Åkeson och Challe Berglund från ATG Studio Hockeyettan är på plats med intressanta gäster.
Start ca 18:45- 18:50. Nedsläpp 19:00.

Martin Nilsson, kommunikatör
[email protected]