Lindlöven på bortaturné – “Duva” snackar upp Teg

Två bortamatcher på lika många dagar och en lång bussresa i benen. Lindlöven har tagit sig hela vägen till Umeå för möte med Teg. Med nedsläpp redan 12:00 går laget idag sin första utmaning för helgen, och tränare Jonas Dufåker ger förutsättningarna.

Tre matcher återstår av AllEttan Norra och för Lindlöven är playoffplatsen som bekant redan säkrad. Den här helgen spelar laget sina två avslutande bortamatcher, idag först mot Teg och imorgon mot Piteå. Under fredagen gjorde Löven bussresan till Umeå med ett stopp i Hudiksvall, där spelartruppen åt lunch och genomförde ett 45 minuter långt träningspass på is.

– Vi tränade hyfsat normalt, men ett lite kortare pass. Vi fick in en del tryck i benen, körde start och stopp och såg till att få igång kropparna eftersom vi var lediga i torsdags, berättar Jonas Dufåker.

“Duva” är mycket nöjd med upplägget på Lindlövens bortaresa. Fredagen blev väldigt lyckad menar tränaren, som under kvällen höll en taktisk genomgång med spelartruppen. Där var fokus riktat på lördagen och mötet med Teg.

– Det blev att trycka på de bitar som jag tycker att vi redan gjort bra, berättar “Duva” och utvecklar;

– Att ta hem laget och vara kompakta som lag utan puck kommer att vara viktigt mot Teg. De är ett skridskostarkt lag som vill spela i ett högt tempo, vi får inte bli ihåliga mot dem. Det gäller precis som i hemmamatchen mot dem att få ner farten på ett väldigt bra sätt.

Jonatan Asplund debuterar: “Fått en väldigt positiv bild”

Dagens match har tidig starttid och pucken släpps klockan 12:00 i A3 Arena. Motståndet Teg slåss kring playoffstrecket, men har en nedåtgående formkurva med tre raka förluster.

Lindlöven å sin sida kommer också från ett nederlag, 0-1 mot Boden. Laget vann ändå två av förra veckans tre matcher och kommer nu till spel med en breddad backsida. Detta sedan Jonatan Asplund anslutit till Löven, en 21-årig försvarspjäs som debuterar mot Teg.

– Jag har talat med folk som varit runt honom de senaste åren och fått en väldigt positiv bild. Det är en rejäl back, bra storlek och jag såg igår på träningen att han vill spela vidare pucken snabbt. Det är ett gott tecken, berättar “Duva”.

– Jag har även talat med sportchefen i Vallentuna, som haft honom i hela AllEttan. Där har Jonatan gjort sina bästa matcher i derbyn mot Väsby och i de tuffare matcherna. Det är också ett bra betyg, det visar att han kliver fram i rätt lägen.

Matchen:
Teg-Lindlöven
12:00 A3 Arena, Umeå

Formen:
Teg – F, F, F, V, V
Lindlöven – F, V, V, F, F

Truppen:
Jonas Dufåker och Mathias Morén har tagit ut tolv forwards, sju backar och två målvakter till helgens bortaresa. Ny in i laget är nyförvärvet Jonatan Asplund, samt den inlånade forwarden Maksim Semjonovs från Örebro Hockeys J20. Lindlöven saknar Linus Lundberg och Jesper Arvidsson som stannat hemma i Bergslagen.

Text: Hannes Feldin