Första nyförvärvet klart!

Årets första nyförvärv är klart. Det handlar om 21-årige backen André Dahlqvist som närmast kommer från seriekollegan Lindlövens IF där han spelat de senaste två säsongerna. På 83 matcher i Lindlöventröjan har André 10 mål och 28 assists.

Dahlqvist är ursprungligen från Mora och har Orsa IK som moderklubb.

Välkommen till Borlänge Hockey, hur känns det?

Det känns jätteroligt att komma till Borlänge. Jag har bra koll på laget eftersom jag känner igen många spelare sedan tidigare

Du kommer närmast från Lindlöven. Hur var tiden där?
Väldigt utvecklande. Jag fick stort förtroende i både de offensiva och defensiva spelet.

Hur ser du på kommande säsong?
Jag ser fram emot att komma igång med träningen så fort som möjligt. Jag ser fram emot att vara delaktig på den resa klubben vill göra.

-André är en tvåvägsback som är exakt vad vi letat efter. Han kommer tillföra mycket till det defensiva i vårt lag men har även fina spetskvaliteter i det offensiva spelet.André är en kille med en bra karaktär både på och utanför plan. Han kommer smälta in i vår trupp hur bra som helst. André har spelat många år i Mora och dom två senaste åren har han spelat i Lindlöven. Sen känns det även extra roligt när en kille som har Dala-anknytning skriver på för oss och som tror stenhårt på Borlänge Hockeys väg framåt. Vi är övertygade att han kommer tillföra mycket på vår resa. Vi hälsar André varmt välkommen till Borlänge Hockey ,säger sportchef Mattias Bergdahl.

 

FAKTA ANDRÈ DAHLQVIST 
Född 4 juli 1998
Längd: 178 cm
Vikt: 75 kg
Moderklubb: Orsa IK
Övriga klubbar: Mora IK, Lindlövens IF