Kaptenen lägger skridskorna på hyllan

Åtta säsonger, 293 matcher och 178 poäng i Östersundströjan. Så lyder facit för kulturbäraren och lagkaptenen med nummer 19 på ryggen. 

Daniel Magnusson började karriären i Brunflo och hamnade därefter i Östersund IK:s juniorer innan han sedermera flyttade vidare till Modos hockeygymnasium. Väl där gjorde han fyra säsonger innan flyttlasset gick vidare för spel i Nynäshamn. Säsongen 2012 bar det av hem till Jämtland igen där spel i Östersunds IK väntade.

För några dagar sedan tog ”Danne” beslutet att det var dags att lägga upp skridskorna på hyllan och satsa helhjärtat på det civila. Hemsidan ringde upp Daniel för att höra närmare hur han ser tillbaka på karriären.

– Berätta gärna hur du halkade in på hockeyn som liten?

– Jag fick väldigt tidigt upp ett intresse för hockey. Det var för mig precis som för många andra att min pappa spelat hockey. Så jag skulle säga att det kommer därifrån, var väl lite mer än 2 år första gången skridskorna åkte på. Blev extremt intresserad och idag skulle jag säga att jag är en riktig hockeynörd!

– Vad har hockeyn betytt för dig?

– Hockeyn har betytt otroligt mycket. Satsar man och drömde stort som jag gjorde blir det en typ av livsstil. Men tänker jag tillbaka så förstår jag hur mycket det gett mig genom alla år. Alla lagkamrater jag haft. Alla jag stött på genom alla år. Det har jag med mig hela livet och det kommer jag alltid vara tacksam för.

– Vilka är dina bästa minnen från din karriär?

– Finns såklart vissa saker som är mer speciell än andra. Att få dra på sig landslagströja i u16 är en av dom. Att få vara ombytt en elitseriematch med Modo är en annan. Annars när jag tänker tillbaka, hockeyälskare som jag är så har alla år haft sin tjusning. Som barn med alla cuper osv tills idag att fått spela i en så fin förening som ÖIK så många år.

– Vad är ditt råd till unga hockeyspelare som vill uppnå samma saker som du ändå uppnått?

– Att man har roligt och älskar det man håller på med. Det är det viktigaste rådet jag kan ge. Titta på mycket hockey för att hitta tips och trix. Nånting jag själv gjorde mycket så var det friåkning och alla timmar ute hemma med klubba och boll. Tränar gör alla spelare i alla lag men på friåkning får du leka och lära dig precis det du själv vill.

– Hur ser framtiden ut för dig?

– Jag ska hitta in i en ”hockeyfri” vardag. Framförallt ska det bli fantastiskt att få mer tid med mina barn!

– Är det möjligt att vi får kan få se dig i någon ledarroll i klubben i framtiden?

– Det är svårt att säga. Vi får se vad som händer. Men som sagt jag är en riktig hockeynörd…

– Sist men inte minst, hur många biljetter har du köpt till Krutov-matchen och vad blir det för tillbehör?

– Jag köper 4 biljetter så vi kan kolla hela familjen och till det blir det en kopp kaffe.

– Stort tack för dina insatser i ÖIK, är det något du vill hälsa till folket där ute?

– Till alla fans vill jag bara säga att jag hoppas ni fortsätter stötta laget och för ett jäkla liv på matcherna. Det ger mer energi än vad ni tror. Och vi ses garanterat i Östersund arena framöver!

https://www.youtube.com/watch?v=BF1PC9cJFrE

 

Spelare och ledare under kontrakt för säsongen 2020/2021

Målvakter:

Carl Hjälm 2020/2021

Robin Christoffersson 2020/2021

Backar:

Forwards

Elias Bjuhr 2020/2021

Emil Pettersson 2020/2021

Axel Olsson 2020/2021

Ledare:

Tränare – Markus Molin 2020/2021

Målvaktstränare/Videocoach -Karl Malmquist 2020/2021

Spelare som lämnar:

Ludvig Tallqvist, klubb ej klar

Justin MacDonald, klubb ej klar

 

TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK