Gustav Bågenvik klar för Vimmerby Hockey

Vimmerby Hockey har gjort klart med en av två målvakter inför kommande säsong. 21-årige Gustav Bågenvik (-99) är klar för Vimmerby Hockey, och kommer närmast från Grums IK i den västra hockeyettan. Han blir därmed den åttonde spelaren att skriva kontrakt med Vimmerby Hockey inför 20/21.
Bågenvik vann målvaktsligan i den västra grundserien och ledde Grums till åtta segrar på elva spelade matcher med en räddningsprocent på 93,65 där han höll nollan en gång. Gustav Bågenvik kommer ursprungligen från Örebro, och har därefter utbildats i både Linköpings HC och Södertälje SK:s organisation under juniortiden.
– Det är en målvakt vi hört väldigt mycket positivt om. En vältränad, tät och konsekvent jobbande målvakt med vinnarskalle som alltid är redo att kliva in när det är dags för match. Både vår och hans egen förhoppning är att han ska ta nästa steg i utvecklingen hos oss, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson.
Avtalet är skrivet över 20/21.