VH klart för semifinal – besegrade KHK i tredje avgörande matchen

Vimmerby Hockey är klart för semifinal i slutspelet mot Hockeyallsvenskan. Detta efter seger med 4-1 i den tredje avgörande matchen mot Karlskrona.

Efter förlust i den andra matchen i förlängning, väntade en tredje avgörande match mot Karlskrona om avancemang till semifinal.

VH fick en smakstart när lagkapten Jakob Karlsson (på bilden) gjorde 1-0 i boxplay efter en egen prestation. Ledningen höll i knappt fyra minuter innan tidigare VH-spelaren Oscar Gustafsson kvitterade. Men bara knappt två min

uter senare återgav Niki Koskinen VH ledningen med 2-1 som också blev resultatet in i första periodvilan.

I mittperioden kom ganska direkt 3-1 till VH. Måns Krämer satte målet knappt tre minuter in på perioden. Och 3-1 stod sig också in i tredje perioden. VH spelade stabilt och bevakade sin ledning och när Lucas Jidenius gjorde sitt fjärde mål i kvartsfinalserien var segern i hamn.

Nu väntar semifinal, och där är VH ett av lagen som blir valda.

Lagen som väljer är Hudiksvall, Nybro, Östersund, Kalmar, Boden och Väsby. Matcherna spelas tisdag, fredag och ev lördag nästa vecka och VH kommer därmed få hemmamatch på tisdag.

Matchfakta Karlskrona – Vimmerby Hockey 1-4 (1-2, 0-1, 0-1)
0-1 (02.59) Jakob Karlsson, spel fyra mot fem
1-1 (06.31) Oscar Gustafsson
1-2 (08.23) Niki Koskinen (Tim Lidfors)
1-3 (23.09) Måns Krämer (Olle Söderlund, Pierre Gustavsson)
1-4 (56.14) Lucas Jidenius (Christian Lindberg/Pelle Ström) spel fem mot fyra