Backgiganten fortsätter i ÖIK!

Efter en och en halv säsong med stora framgångar på sin backplats valde nyckelspelaren David Westlund att prova på spel i Hockeyallsvenskan när Timrå lockade. Efter några månader i grannlänet så valde David att återvända till sin födelsestad där han under säsongen som var bidrog till framgångar med ÖIK som nådde fram till Playoff 2. Han noterades för 22 poäng på 33 matcher den gångna säsongen.

Nu har backjätten som också är draftad av NHL-laget Arizona Coyotes valt att förlänga sitt kontrakt över den kommande säsongen med Östersunds IK.

Så här säger David själv om sitt val att förlänga kontraktet med ÖIK:

– Först och främst trivs jag väldigt bra här i Östersund. Jag har nu varit här i nästan tre säsonger och känner att varje säsong avslutats tidigare än vad vi har kapacitet till. Min tilltro till ÖIK som förening är hög och jag trivs med filosofin och sättet att spela hockey på, därför vet jag att vi kan ta detta ännu längre än tidigare!

Sportchefen Per Tagesson om att David fortsätter i ÖIK-tröjan:

– Det känns väldigt bra att sparka igång årets lagbygge med Davids signatur. Han besitter en fin kombination av storlek, pondus och finess och är en av ligans bästa tvåvägsbackar. Så det är kul att han leder vägen för laget redan när det gäller kontraktsskrivning och vi är övertygade om att ”Dave” kommer att spela en viktig roll för oss i vinter.

Utöver Davids påskrift så vi även meddela att ÖIK går skilda vägar med Marcus Fornell och Tony Söderman. ÖIK vill rikta ett stort tack till Marcus och Tony för deras insatser i klubben!

Spelare och ledare under kontrakt för säsongen 2020/2021

Målvakter:

Carl Hjälm 2020/2021

Robin Christoffersson 2020/2021

Backar:

David Westlund 2020/2021

Forwards

Elias Bjuhr 2020/2021

Emil Pettersson 2020/2021

Axel Olsson 2020/2021

Ledare:

Tränare – Markus Molin 2020/2021

Målvaktstränare/Videocoach – Karl Malmquist 2020/2021

Spelare som lämnar:

Ludvig Tallqvist, klubb ej klar

Justin MacDonald, klubb ej klar

Daniel Magnusson, lägger av

Marcus Fornell, klubb ej klar

Tony Söderman, klubb ej klar

 

TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK