Egna produkten förlänger kontraktet

Den 19-årige backen August Hansson gjorde seniordebut för ÖIK redan säsongen 17/18. Säsongen efter spelade han till sig en ordinarie plats och till den gångna säsongen stod han för något av sitt genombrott när han noterades för 10 poäng på 32 matcher i Hockeyettan, det dessutom sista året som junior. Nu har backen August Hansson skrivit på för en fortsättning i moderklubben och kontraktet gäller över den kommande säsongen.

August om hans beslut att fortsätta i ÖIK:

Förra säsongen hade vi ett riktigt bra lag och det tycker jag vi visar till stor del. Det som jag kändes fattades var att få in pucken. Det var många matcher där vi äger hela matchen men vi får inte in den helt enkelt och tyvärr så drabbas vi hårt av det. För min egen del så tycker jag att säsongen blev lite ryckig pga bland annat två skador, en i mitten av säsongen och en under slutspelet. Men bortser man från det så känner jag nöjd med fjolårets säsong.

Inför den kommande säsongen känner jag enorm revanschlust. Laget vi får till nästa år kommer att bli spännande, som det ser ut så får behålla en stomme av fjolårets lag vilket gör det betydligt enklare att komma in i spelet. Jag vet att allsvenskan är ett mål för ÖIK och det är ett av mina mål nästa säsong också!

Sportchefen Per Tagesson om den senaste kontraktsförlängningen:

Det känns bra att August väljer att ta ett år till i ÖIK-tröjan. Han är otroligt talangfull och såg ut att ta nästa steg i sin utveckling redan ifjol då han öppnade säsongen ruskigt bra. Tyvärr satte skador lite käppar i hjulet. Får han hålla sig hel och träna på i sommar så kan det vara nästa egna produkt som blommar ut och blir en ledande spelare på minst Hockeyettan-nivå.

 

Spelare och ledare under kontrakt för säsongen 2020/2021

Målvakter:

Carl Hjälm 2020/2021

Robin Christoffersson 2020/2021

Backar:

David Westlund 2020/2021

August Hansson 2020/2021

Forwards:

Elias Bjuhr 2020/2021

Emil Pettersson 2020/2021

Axel Olsson 2020/2021

Jesper Schiöler 2021/2022

Ledare:

Tränare – Markus Molin 2020/2021

Målvaktstränare/Videocoach – Karl Malmquist 2020/2021

Spelare som lämnar:

Ludvig Tallqvist, klubb ej klar

Justin MacDonald, klubb ej klar

Daniel Magnusson, lägger av

Marcus Fornell, klubb ej klar

Tony Söderman, klubb ej klar

 

TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK