Oskar Lindgren klar för Vimmerby Hockey

Vimmerby Hockeys fjärde nyförvärv inför kommande säsong är backen Oskar Lindgren (-97). Han har BIK Karlskoga som moderklubb, men kommer närmast från tre säsonger med Kallinge/Ronneby. 

På tre säsonger i Kallinge har Oskar Lindgren gjort 36 poäng på 120 matcher (6+30) samt 4 (2+2) på 13 playoffmatcher. Senaste säsongen blev det 11 poäng i seriespelet (2+9) samt en poäng i playoff, och den gjorde han när han avgjorde första playoffmötet mot Vimmerby Hockey i förlängning.
– Jag har haft tre bra säsonger i Kallinge, men känner att jag behöver hitta på något nytt och tror att jag kommer kunna utvecklas perfekt i Vimmerby. Jag har haft Phil Horsky som tränare i Örebros J20 och där vet jag vad jag får varje dag, så det spelade in en hel del. Men också att komma till ett bra lag, säger Oskar Lindgren om sitt nya klubbval.
– Jag ser mig själv som en tvåvägsback med bra skridskoåkning och rörelse, bra speluppfattning, men som också kan spela lite tufft och småfult ibland, om så krävs, säger han när han beskriver sig själv som spelare.
Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson är nöjd med den senaste påskriften.
– Oskar Lindgren är en solid och bra back som vi känner till sedan åren i Kallinge. Det är en spelare som kommer kunna bidra i både defensiv- och offensiv zon. Han är i en bra ålder, och har alla förutsättningar att bli nyttig för oss i vinter. Vi är nöjda att han valt att fortsätta sin hockeykarriär i Vimmerby, säger Morgan Persson.