Nya tränarduon: Alla ska bli en timma bättre för varje träning

Hemsidan träffade det nya tränarparet för en lång intervju om målsättning, deras syn på hockey och vad det är för spelare de söker. -Alla spelare ska bli en timma bättre hockeyspelare efter varje träning. 

Regnet öser ner utanför fönstret när vi sätter oss ner i Gula Villans pokalrum. Det spelas en fotbollsmatch nere på planen när Hammarbys hittills yngsta tränarpar genom tiderna sätter sig ner med ett lagom avstånd från varandra.

Filip Algeman 27 år och den tre år yngre kompanjonen från GIH Tobias Jansson ska för första gången spelas in på rörlig bild.

Det är ganska tydligt vad de vill. Målet är att alltid bli bättre, oavsett om det gäller kort eller lång sikt. Hammarby Hockey ska vara en språngbräda för spelarna upp till en högre nivå. Sedan om det sker med Hammarby eller om det är någon annan klubb förblir osagt. Alla ska i alla fall ha målet att bli bättre i Hammarby.

Man kommer inte ner för att dricka kaffe med polarna

Båda två är ganska övertygande om att det är hårt jobb som krävs och det sker just nu ett noggrant scoutarbete för att kunna forma truppen som ska ställa sig i Hockeyettan Östra 20/21. -Alla som kommer till Hammarby ska vara beredda på att komma ner för att bli en bättre hockeyspelare, inte för att dricka kaffe med polarna säger Algeman.

Ingen av dem ser det som ett hinder att de är så unga som de trots allt är.

-Det är kompetensen och kunskapen som gör en till en bra ledare, inte siffran i passet.

Här nedan kan ni se hela intervjun på 34 minuter. 

 

// Henric Wauge