Hammarby kan få mig att nå mina drömmar

Tidigare i veckan blev den andra supporterspelaren klar för Hammarby Hockey. Vi ringde upp nyförvärvet för att kolla läget och hälsa honom välkommen till “Bajen”.

Wincent Blomdahl är den senaste spelaren in i Hammarbys trupp inför säsongen 20/21. Därmed blev han den tjugonde spelaren i truppen inför den kommande säsongen i Hockeyettan Östra. Det var en glad och trevlig 23-åring som svarade i telefonen i andra ändan.

Blomdahl är född och uppvuxen i Järfälla norr om Stockholm, där började han även sin hockeykarriär för många år sedan. Han var Järfälla trogen fram till 2014 då han hamnade i Södertälje och deras J18-lag. I Södertälje var Wincent med och gick hela vägen upp till A-lagsspel i Hockeyallsvenskan där han fick prova på att spela det negativa kvalet “SSK” hamnade i 2017. Den säsongen klarade dom sig kvar.

Säsongen efter fortsatte den då 20-åriga Blomdahl att spela med juniorlaget. Men längtan efter seniorhockey gjorde att han flyttade på sig till Nyköping. Där blev det dock endast tre matcher innan han blev värvad till Enköping. – Det var ett turbulent år med många olika klubbar säger Blomberg eftersom han även hamnade i Järfälla när säsongen var slut för att hjälpa dom att stanna kvar i Hockeytvåan.

Det kommer att bli en ära att spela för Hammarby

Wincent berättar även att han varit Hammarbyare i hela sitt liv och följer såklart framgångarna (och motgångarna) i fotbollen. Att han nu dessutom får chansen att sätta på sig en grönvit matchtröja med rätta märket gör honom lite extra stolt. Däremot tror han inte att det kan vara en nackdel alls att spela i en klubb man håller på. Även den andra supporterspelaren Hammarby värvat i Pontus Okerblad är Hammarbyare ända ut i fingerspetsarna. Wincent har lite koll på honom, men lägger mest fokus på sitt egna spel än att titta på motståndarna. – Men det är en väldigt duktig spelare, jag mötte honom när jag spelade både i Arboga och Lindlöven.

Målet med hockeyn är ganska tydlig.

– Att kunna leva på den svarar Blomberg. Jag vill kunna spela på så hög nivå som möjligt och förhoppningen är att man en dag kan leva på den. Wincent både tror och hoppas att Hammarby med Filip Algeman i spetsen kan få honom att nå sina drömmar. – Jag känner att Hammarby är rätt klubb för mig att utvecklas i fortsätter han.

Hammarby verkar ha nåt stort på gång

Han berättar även om dialogen han haft med Filip Algeman om föreningens mål, drömmar och förutsättningar.

– Vi hade ett långt samtal och Hammarby verkar ha nåt stort på gång. Det ska bli både spännande och ärofyllt att spela för klubben under den kommande framtiden.

 

 

// Henric Wauge