Det ska bli både inspirerande och roligt att komma igång

Imorgon måndag går Hammarby hockeys A-lag på is i SDC-Hallen. Detta hela nio veckor innan seriepremiären. – Detta är bara en fördel enligt huvudtränare Filip Algeman.

Hammarby Hockey når Filip på söndagskvällen per telefon, under gårdagen hade spelarna sitt återkommande fystest efter sommaren.

– Jag är oerhört nöjd och glad med spelarnas prestationer under sommaren. Som tränare är man nöjd med om en spelare håller sig på samma nivå än innan uppehållet, men här hade flertalet spelare dessutom höjt sig säger en lyrisk tränare.

Det är trots allt över två månader innan hemmapremiären mot Wings. Det är dock inget som bekymrar ledarstaben.

– Vi kommer att dela in träningarna i olika delmoment. Allt för att vara så bra förberedda innan premiären då vi knyter ihop säcken fortsätter Algeman.

Huvudtränare förklarar vidare att de kommer att dela in veckorna i olika tema-veckor. Ena veckan tränar vi försvarsspel och så vidare. Första träningsmatchen är mot Köping den 19 augusti hemma i SDC-Hallen. Då kommer vi att få se ett lag som bara fokuserar på den delen av träningsmomentet just för den tidpunkten.

Det ska bli skönt att komma in i ishallen

Filip Algeman tillsammans med Tobias Jansson blev anställda av Sportchef Robert Gräs under våren. Sedan dess har fokuset legat på att bygga upp ett slagkraftigt lag med unga och hungriga spelare. Det är 19 spelare på kontrakt och det kommer att komma in ett par spelare på tryout nu under försäsongen. Algeman tycker att det ska bli skönt att komma in i ishallen äntligen i stället för att nöta på löparbanan.

– Det ska bli inspirerande och roligt att äntligen sätta i gång med ishockeyn. Dock kommer vi självklart fortsätta med fyspassen, men det är mest styrketräning och lite kondition vi kommer syssla med.

Hammarby Hockey gör sin första isträning i morgon måndag 3 augusti kl 18:00. Det är högst oklart om hallen kommer att vara öppen för allmänheten. Om ni väljer att komma, tänk på att hålla avstånd till varandra och framför allt spelarna. Dessa tider är jobbiga, men det kommer att vända och då är vi redo.

Forza Bajen

Hammarby:s träningsmatcher 

Datum Tid Hemmalag Bortalag
19-aug 19.00 Hammarby Köping HC
26-aug 19.00 Köping HC Hammarby
29-aug 15.30 Hammarby Linden
02-sep 19.00 Hammarby Huddinge
09-sep 19.00 Huddinge IK Hammarby
12-sep 15.00 Linden Hammarby
18-sep 19.00 Hammarby Vallentuna
Matchen ovan är preliminärt förlagd till Kärrtorps IP…
25-sep 19.00 Borlänge HF Hammarby

// Henric Wauge