Finska talangen väljer SK Lejon

Det är nu klart att den 19-åriga forwarden Leo Landor spelar med SK Lejon kommande säsong. Landor som tidigt räknades som en stor talang hemma i TPS Åbo spelade några matcher med de blåvita lejonen U16 landslaget innan han 2017 bestämde sig för att flytta till Sverige för sin fortsatta utvecklings skull. Det blev två säsonger i Södertälje och nu senast i Vita Hästen där det blev 32 (14+18) poäng på 26 matcher.

Landor beskriver sin styrkor som passningarna, handledsskottet och skridskoåkningen som han tränat mycket på men snabbheten har alltid funnits där.

Sportchef Lars Westermark

–Leo Landor är en ny forward från Vita Hästens organisation. Han har sin hockeyuppfostran i TPS Åbo, Södertälje, Lukko Rauma och Vita Hästen. En välutbildad forward som även gjort några ungdomslandskamper med Finland.

Landor anslöt till truppen under gångna helgen och vi hälsar honom varmt välkommen till Skellefteå och Skellefteå Kraft Arena.