Dubbelmöte mot Kiruna väntar i helgen

Foto: Jörgen Bergkvist

I helgen väntar ett dubbelmöte på hemmaplan mot Kiruna AIF. Ett motstånd vi tidigare mött två gånger under säsongen men som dessvärre slutat med två förluster, varav ena efter straffar. Kiruna kommer med en seger mot tabellettan Sundsvall i ryggen, medans Lejon besegrade Vännäs senast med 1-2. Inför helgens matcher har vi tagit ett snack med Lejons målvakt Linus Marcko som ni hittar längre ned.

Matchen ikväll drar igång 19.00 och söndagens match startar 14.00. Livesändning till matchen hittar ni på denna länk.

Poängbäst i Lejon (vårserien): Elias Stenman – 3 poäng
Poängbäst i KAIF (vårserien): Arvid Kruukka, Mikko Kumin och Johan Ceder – 3 poäng
Målvakt i Lejon: Linus Marcko – 91.67% på 3 matcher
Målvakt i KAIF: Oliver Nordgren – 83.33% på 1½ match, Markus Ekholm-Rosén 75.00% på en halv match

 

Grattis till segern senast! Ni tog en fin trepoängare mot Vännäs. Kan du berätta lite om matchen och lagets insats? Vad var det som gjorde att just ni vann?
– Jag tycker att alla i laget tog sitt ansvar över hela planen. Vi stod upp bra i kontringarna, täckte mycket skott och klarade de få boxplay vi hade.

I helgen väntar dubbelmöte mot Kiruna AIF. Hur går dina tankar om det motståndet?
– Jag tror att det kommer bli två jämna matcher. Kiruna är skickliga i powerplay men om vi håller oss borta från utvisningsbåset och spelar med samma vilja som vi gjorde senast mot Vännäs anser jag att vi är det bättre laget.

Ni har mött varandra två gånger under säsongen (förlust 7-1 och 3-4 förlust efter straffar). Vad är det som talar för att det är Lejon som vinner ikväll?
– Första matchen mot Kiruna hade vi ett ganska tunt lag på pappret om vi jämför med dagens uppställning, vi tar mycket onödiga utvisningar och får aldrig riktigt momentum i matchen. Senaste matchen åker vi dit på straffar vilket var tungt men ett steg i rätt riktning, även då ett tunnare lag än det vi har idag.

Du har själv axlat rollen som förstemålvakt under säsongen. Vad tycker du om din egen insats hittills?
– Jag är väldigt tacksam att tränarna tror på mig mitt första år inom seniorhockeyn och jag tycker att jag axlat rollen som ”förstemålvakt” bra. Jag har vuxit mer och mer för varje match som spelats, båda mentalt och i mitt spel.

Klubben har nyligen plockat in en målvaktstränare (Oskar Sehlstedt). Vad är dina tankar om honom efter era pass ni gjort hittills? Känner du en positiv känsla att han kommer kunna hjälpa dig att förbättra ditt spel?
– Det gör jag absolut! Det är väldigt skönt att ha en målvaktstränare med sig under en säsong. Det skapar ett lugn inom mig att jag har någon jag kan bolla lite tankar med och tillsammans se vad jag kan göra annorlunda men även vad som funkar bra. Hittills tycker jag att vårt samarbete har fungerat utmärkt och jag är säker på att Oskar kommer kunna hjälpa mig att ta mitt spel till nästa nivå.